УКР РУС

До Неаполя завітала "Рома", Бенітес і Донадоні близькі до відставки. Анонс 10 туру Серії А

1 листопада 2014 Читать на русском

Нова джорната стартує без розкачування - одразу центральним матчем туру.

Перед матчем з "Вероною", героїчно витягнутим Ігуаїном, в італійській пресі багато розмов було про ультиматум для Рафи Бенітеса. Іспанський фахівець повинен був виграти 3 матчі поспіль. Та ось біда - Кальєхон відмовився влучити у порожні ворота, Ігуаїн не забив пенальті, і Рафа наблизився до прощання з Неаполем. Перемога над "Ромою" може додати вістів Бенітесу. Тим паче, що у минулому сезоні і в Кубку (3:0), і в чемпіонаті (1:0) тут перемога була за "адзуррі", тоді як "Рома" вже двічі встигла втратити очки у поточному сезоні, і ставалось це саме у гостьових поєдинках.
 

"Наполі" не програє у 6 поспіль турах СеріАлу, але при цьому здобуто рівну кількість перемог з нічиїми. Аж 11 голів забили неаполітанці в останніх 3-х домашніх іграх, тоді як в інших 6-ти поєдинках сезону - лише 6 м'ячів. Особливо пильними захисникам "Роми" потрібно бути з Хосе Калєхоном - поки найкращий снайпер Серії А взяв собі за звичку регулярно забивати у рідних стінах. "Вовки", до слова, востаннє на виїзді пропускали в пам'ятному матчі з "Ювентусом". Відтоді минуло понад 280 хвилин.

 

"Емполі" поступився серед тижня "Сассуоло", який започаткував серію гостьових втрат "Ювентусом" очок у Серії. Між іншим, у Лізі чемпіонів "Юве" ще жодного голу в гостях не забив і жодного очка не набрав. Але на полі "Емполі" все має бути інакше. За останні 30 років суперник "Старої Синьйори" перемагав лише двічі. Чинні чемпіони Італії в особистих зустрічах із "синіми" набрали в 4 рази більше очок. Непритаманна Карлосу Тевесу засуха в останніх матчах чемпіонату посунула його з вершини класифікації бомбардирів. Отримавши виклик до збірної, аргентинець сподівається нарешті перервати мовчанку. "Емполі" непогано виглядає в сезоні, але команда Саррі здобула лише одну перемогу, при рівні кількості нічиїх і поразок. Сподіватись на другу перемогу сьогодні, попри всі проблеми "Ювентуса" Аллегрі, не доводиться.
 

"Парма" проти "Інтера" - це матч тренерських невдач. По суті, невдача у сьогоднішній дуелі може спровокувати відставку і Маццарі, і, особливо, Донадоні. Пармезанці, що фінішували в минулому СеріАлі на 6-му місці, у нинішньому програли 8 разів, лише раз здобувши перемогу. Жахлива безкомпромісність наразі не коштувала тренерського місця алленаторе, який виводив "Парму" на високі місця. Але чаша терпіння босів "хрестоносців" може переповнитись у разі домашньої поразки від невиразного "Інтера".

"Парма" найгірша зі кількістю пропущених голів - 21. При цьому команда Донадоні забиває у кожному домашньому матчі і за гольовим доробком перебуває у верхній половині турнірки. З іншого боку "Інтер" в останніх матчах перестав пропускати. На виїзді команда Маццарі виглядає блідо - лише одна перемога в Чезені завдяки пенальті, реалізованому найкращим  снайпером "нерадзуррі" Ікарді.
 
Тарас Котів, Футбол24