УКР РУС

"Дніпру" допомагатимуть "вікінги". Ліга Європи, 5 тур. Анонс груп E-H

26 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" анонсує 7 поєдинків 5-го туру групового етапу Ліги Європи, які відбудуться у четвер, 26 листопада. Зокрема, у групі G, де грає наш "Дніпро".

Ліга Європи. Група E. Анонс

«Динамо» (Мінськ) - «Вікторія» (Пльзень)

26 листопада, 18:00. Борисов, «Борисов-Арена»

Білоруси в майбутньому домашньому матчі гратимуть лише за престиж свого клубу. «Динамо» остаточно втратило шанси вийти з групи в 1/16 ЛЄ. Перший матч з чехами мінчани програли (2:0), аналогічно як і решта 3 матчі попередніх турів.

«Вікторії» ж потрібна перемога в Борисові і програш "Вільяреала" в матчі з "Рапідом", щоб зберегти шанси на вихід з групи. Гарантувати позитивний результат в Іспанії, при всьому бажанні, чехи не зможуть. А от свою частину роботи по виходу з групи пльзенська команда налаштована виконати вельми відповідально, привізши із Білорусі перемогу.

Прогноз: 0:2

«Вільяреал» - «Рапід»

26 листопада, 22:05. Вільяреал, «Ель-Мадригал»

У гості до іспанців «Рапід» приїде вже в статусі учасника майбутнього плей-офф. Австрійці достроково гарантували собі гру в 1/16 ЛЄ, а решту матчів лише визначать, з якого місця команда вийде. Перші 4 гри «Рапід» провів з максимальним результатом - 4 перемоги.

«Вільяреал», у свою чергу, налаштований скористатися вірогідним розслабленням суперника, що вже досяг своєї мети. Іспанська команда має непоганий відрив від переслідувачів в групі, але зупинятися на досягнутому не бажає. Адже у підопічних Марселіно є можливість вирвати першу сходинку в групі. Господарі зосередяться на атакувальних діях, а «Рапід» спробує грамотно зіграти в обороні, виходячи при можливості в контратаки. Австрійці вже довели свою силу, тому особливого завзяття в матчі з «Вільяреалом» чекати від них не потрібно.

Прогноз: 1:1

Ліга Європи. Група F. Анонс

«Брага» - «Слован» (Ліберець)

26 листопада, 22:05. Брага, «Брага Мунісіпал»

Лідер групи F, «Брага», прийме вдома добре знайому для Сергія Рибалки та Владислава Калітвінцева команду - ліберецький «Слован». Чехи показують хорошу гру і не дарма займають 2-е місце у квартеті. Особливо варто відзначити їх гостьову перемогу над «Марселем» (0:1). Однак, перша очна дуель у групі між «Слованом» і «Брагою» закінчилася на користь португальців.

Варто відзначити, що в групі поки що немає безсумнівних претендентів на два перших місця. Невелику перевагу має «Брага», а відрив «Слована» від третього місця навряд чи можна назвати серйозним. Тому головне завдання чехів на матч, як мінімум - не програти, а в ідеалі - добути гостьову перемогу, оскільки «Марсель», що наступає на п'яти, спить і бачить себе на другому місці. 5-й тур дасть можливість більш чітко зрозуміти картину в групі, але, вірогідніше за все, не вирішить остаточну долю перших двох стрічок.

Прогноз: 1:2

«Марсель» - «Гронінген»

26 листопада, 22:05. Марсель, «Велодром»

Початковий фаворит групи «Марсель», розпочавши з впевненої перемоги, був опущений на землю «Слованом». Але ця невдача аж ніяк не зробила його місце в групі безнадійним. Французи зберігають відмінні шанси на вихід в 1/16 ЛЄ. У матчі першого кола «Марсель» здолав «Гронінген» в гостях (0:3) і добре відчув слабкі місця голландців. Скористатися цим досвідом французи збираються вже вдома, де зобов'язані спокійно перемагати.

«Гронінген» знаходиться на дні групи з 1-м очком в активі і вклинитися в гонку за перші місця, на жаль, не зможе. Команду Ервіна ван де Лооя чекає важкий матч, в якому головною їх метою буде зберегти свої ворота і обличчя клубу.

Прогноз: 3:0

Нам допоможуть «вікінги». Ліга Європи. Група G. Анонс

«Русенборг» - «Сент-Етьєн»

26 листопада, 22:05. Тронхейм, «Леркендаль»

Матч першого кола між командами закінчився результативною нічиєю (2:2). Фаворитами пари вважалися французи, але непоступливість і бажання допомогли «Русенборгу» награти на нічию. Під час матчу норвезька команда могла і перемогти, але недоречне пенальті наприкінці матчу допомогло  «Сент-Етьєну» уникнути домашньої поразки. Якщо французи хочуть досягти позитивного результату в Тронхеймі, їм доведеться більш серйозно підготуватися цього разу.

Помітна риса «вікінгів» - характер, який вони показують, незалежно від шансів на вихід з групи. У разі позитивного результату вдома, норвежці непогано допоможуть нашому «Дніпру» поборотися за 2-й рядок у таблиці. У кожному разі, «Русенборг» не дасть французам легкого життя, за рахунок фізичної потужності і психологічного настрою.

Прогноз: 2:1

«Локомотив» рухається до мети. Албанські месники. Ліга Європи. Група H. Анонс

«Локомотив» - «Спортінг»

26 листопада, 20:00. Москва, «Локомотив»

У поєдинку 5-го туру ЛЄ лідер групи H, московський «Локомотив» прийме вдома лісабонський «Спортінг». «Залізничники» за 4 минулих тури жодного разу не залишалися з «порожніми руками», двічі зігравши внічию і стільки ж разів вирвавши перемогу. Зайнявши першу сходинку в групі, москвичі мають шанс зняти всі питання про вихід в плей-офф вже в домашньому матчі з португальцями, для цього їм необхідно перемагати. До слова, в матчі першого кола «залізничникам» вдалося скористатися слабкими місцями «Спортінга» і здобути гостьову перемогу (3:1).

Для «Спортінга» перспективи продовження боротьби за вихід з групи виглядають не такими  райдужними. Лісабонці втратять шанси на потрапляння в 1/16 фіналу, якщо поступляться «Локомотиву», а «Бешикташ» переможе «Скендербеу» в іншому матчі групи Н.

Прогноз: 2:0

«Бешикташ» - «Скендербеу»

26 листопада, 20:00. Стамбул, «Ататюрк»

У матчі першого кола в Албанії турки спокійно взяли свої три очки (0:1). Голом вдалося відзначитися Хосе Сосі, який не так давно радував нас своєю грою у складі харківського «Металіста». В гостях «Бешикташ» володів істотною перевагою, а матч в Стамбулі не змінить картини, лише додасть туркам шансів на більш впевнену перемогу, при підтримці трибун.

«Скендербеу» в 4-му турі створив сенсацію, не залишивши жодних шансів «Спортінгу»  вдома (3:0). Така гра албанців, мабуть, була продиктована спортивною злістю після розгрому в Португалії. Тому, «Бешикташу» не варто занадто самовпевнено підходити до домашнього матчу, адже «Скендербеу» може піднести сюрприз.

Прогноз: 2:0