УКР РУС

Дніпродзержинськ вже попереду. Анонс суботніх матчів 20 туру Першої ліги

4 квітня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Сьогодні шанувальників Першої ліги очікує справжнє слобожанське дербі, далі ми перемістимось до Чернігова, де "Миколаїв" спробує здобути свої перші весняні пункти.

А завершиться ігровий день матчем в Олександрії, у якій однойменна місцева команда спробує повернути собі першу сходинку в чемпіонаті.

"Нафтовик-Укрнафта" - "Суми"

Суботній ігровий день розпочнуть команди, які не тільки знаходяться на відстані однієї перемоги одна від одної в турнірній таблиці, а й обоє представляють Слобожанщину, що, безумовно, додасть колориту цьому матчу.

У минулому турі обидва колективи не дорахувались трьох очок, програвши свої поєдинки із рахунком 1:0. Варто відзначити, що суперники були не найпростіші - охтирці завітали до Кіровограду, де місцева "Зірка" спіймала справжній кураж у весняній частині першості, заявивши декількох досвідчених новачків, які яскраво пожвавили гру кіровоградців і одразу почали демонструвати результат. А сумчани приймали "Олександрію", яка зуміла вирвати важку перемогу лише на останніх хвилинах матчу, що, звісно, засмутило гравців сумської команди, адже до такої бажаної нічиєї залишалося зовсім обмаль часу. Фортуна у цей день була на боці підопічних Шарана.

Цей поєдинок стане шостим між цими командами у рамках Першої ліги. Останній матч між ними завершився внічию із рахунком 1:1, а до цього всі ігри всуху вигравали винятково "нафтовики". Отже, статистика обома руками за охтирців, які  мають чудову змогу відірватись від прямого конкурента у турнірній таблиці та ще й на додачу перемогти в дербі. 

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Нафтовик-Укрнафта" 68.72%

- Перемога команди "Суми" 9.18%

- Нічия 22.11%

"Десна" - "Миколаїв"

Миколаївці спробують у цьому поєдинку зробити майже неможливе і відібрати очки у відвертого фаворита матчу - чернігівської "Десни".

На сьогоднішній день різниця між командами як у турнірному, так і в ігровому плані, колосальна. Причиною цього стало те, що у миколаївської команди наприкінці минулого року розпочалися фінансові проблеми і справа, здавалось, ледь не дійшла до того, що Миколаїв залишився б без команди, але все минулося, проте склад "корабелів" зазнав значних змін, тому зрозуміло, що чогось надзвичайного на даний момент від них очікувати не варто.

Миколаївці завжди створювали низку проблем сьогоднішньому супернику. Особливо в останній грі, коли гості яскраво перемогли із рахунком 3:2, проте у попередніх двох іграх мінімально поступились, але попри перемоги, ці матчі аж ніяк не можна було назвати легкими для "деснянців". Сьогодні, щоб повернутись на попередній рівень, "Миколаєву" потрібен час і віра власних уболівальників у те, що найкращі часи команди попереду. Зараз просто потрібно набратись терпіння і чекати прогресу від оновленої команди, яка, нагадаємо, є однією із найстаріших в Україні.

Прогноз "Футболу 24": Перемога "Десни" із рахунком 2:1

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Десна" 67.85%

- Перемога команди "Миколаїв" 11.41%

- Нічия 20.74%

"Олександрія" - "Гірник"

Завершиться суботній ігровий день в Олександрії, де господарі спробують наздогнати дніпродзержинську "Сталь", яка повинна була б у цьому турі грати із командою з Алчевська , але оскільки остання знялясь із чемпіонату, то дніпродзержинці автоматично додали собі три очки до загальної скарбнички, що дозволило їм очолити на даний момент турнірну таблицю. 

"Гірники", на відміну від своїх сьогоднішніх опонентів, у весняній частині чемпіонату ще не програвали - нічия проти "Десни" і перемога над "Геліосом", яка дозволила піднятися на одинадцяте місце в чемпіонаті. 

На криворіжців не тисне боротьба за виживання, що для команди, яка у цьому сезоні лише вийшла у Першу лігу, дуже важливо, адже багато експертів прогнозувало, що "гірники" будуть серед аутсайдерів. Та ми маємо змогу побачити, що сьогоднішні гості доволі комфортно розмістились серед "першолігових старожилів", час від часу попиваючи їм достатньо крові, що у цьому дебютному сезоні повністю влаштовує криворізьку публіку.

Що ж до господарів, то тут варто зрозуміти, що "Олександрія" прагне в першу чергу наздогнати "сталеварів", а для цього потрібно перемагати, не зважаючи ні на що, тому легкого життя для криворіжців у цьому матчі очікувати не варто. Тим паче, "Олександрії" на п'яти наступає "Тернопіль" і "Гірник-Спорт" - тому втрачати очки господарям не можна.

В історії команд був зіграний лише один поєдинок, який завершився перемогою "Олександрії" із рахунком 2:0.

Прогноз "Футболу 24": Перемога "Олександрії" із рахунком 2:0

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Олександрія": 92.01%

- Перемога команди "Гірник": 2.29%

- Нічия: 5.7%