УКР РУС

"Дніпро" у Першій лізі за рішенням ФІФА: коли це може статися?

22 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

"Футбол 24" розбирається з можливим розвитком подій після рішення ДК ФІФА про загрозу переведення "Дніпра" в Першу лігу.

1. Що сталося?

ФІФА надіслала до Федерації футболу України та в "Дніпро" лист, де повідомляється, що у разі, якщо клуб не погасить заборгованість до 18 січня перед агентом Хінесом Карвахалем Сельєром, то 31 січня ДК ФІФА розгляне питання про переведення дніпровського клубу в Першу лігу.

2. Що далі?

Найфантастичніший, але все ж не виключаємо такий варіант: "Дніпро" заплатить агенту. Тоді питання з переведенням в Першу лігу буде знято.

Однак зупинимося на більш реальному розвитку подій.

"Дніпро", з великою часткою ймовірності, запросить мотивувальну частину рішення ДК ФІФА. Написання повного тексту рішення може зайняти деякий час. Після отримання мотивувальної частини у клубу буде ще 21 день на подачу апеляції до Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS). Потім можливий розгляд справи в самому CAS, який також може зайняти чимало часу.

І знову ж таки, якщо клуб не заплатить борг, його позиції в Лозанні мають мало шансів бути почутими. Рішення, з великою долею ймовірності, буде залишено в силі. Питання лише у даті. Покарання вступить в силу до завершення сезону 2017/18 або після старту сезону 2018/19?

3. Коли "Дніпро" можуть відправити в Першу лігу?

У кращому випадку, пониження в Першу лігу відбудеться з наступного сезону 2017/18.

Якщо "Дніпро" проявить чудеса стійкості в Лозанні і затягне процес, то теоретично рішення може бути прийнято і після старту нового сезону. Такий розвиток подій буде "найвеселішим", адже ФІФА може зобов'язати виконати рішення негайно, незважаючи на сформований склад учасників.

Ще один можливий варіант розвитку подій: ФІФА не буде проти виконання рішення в наступному сезоні – після того, який вже розпочався, і тоді "Дніпро" може бути понижений в класі вже в сезоні 2018/19.