УКР РУС

"Дніпро" у гонитві за другим фіналом, "Олімпік" - за сенсацією. Анонс півфіналу Кубка України

20 травня 2015 Читать на русском

Сьогодні, 20 травня, будуть зіграні матчі-відповіді півфінальної стадії Кубка України.

"Динамо" - "Олімпік"

19:00. Київ, НСК "Олімпійський". Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол24"

"Динамо" не спромоглось зазіхнути на требл у нинішньому сезоні, проте два трофеї кияни можуть подарувати своїм уболівальникам. Чемпіонство вже в кишені, а от за національний Кубок доведеться ще поборотись. І мова навіть не про фінал, а про матч-відповідь з найбільш незручним суперником команди Реброва донецьким "Олімпіком".

Кияни у трьох зустрічах зі скромним донецьким клубом змогли забити лише один раз, і те на доданих хвилинах матчу. Інші дві очні зустрічі завершились нульовими нічиїми.

"Олімпік" досі лишається непереможеним у Кубку України, і єдиною командою, яка досі не пропускала голів у турнірі. На донеччан не тисне результат, адже команда і так стрибнула вище голови. А от на динамівців тисне їхній статус і необхідність здобувати усі можливі титули.

Цікаво, як буде діяти "Динамо" у атаці, адже стандартні дії з проходами і подачами з флангів "Олімпік" легко нейтралізував. Окрім того донеччани добре грають проти лідерів атаки киян, зокрема Ленса і Ярмоленка.

В "Олімпіка" у матчі останнього туру чемпіонату проти "Металіста" відпочивали Моха та Іса, які, швидше за все, з’являться сьогодні з перших хвилин. Саме на них буде покладена велика роль у атакувальних діях "Олімпіка".

Перший матч завершився нульовою нічиєю.

"Шахтар" - "Дніпро"

19:30. Львів, стадіон "Арена Львів". Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол24"

Фіналісти Ліги Європи, за словами Мирона Маркевича, сьогодні вийдуть на поле у тому складі, яким зіграють проти "Севільї" 27 травня. Єдиною проблемою може стати відсутність травмованого Селезньова. Однак всі інші дійові особи в повній бойовій готовності і будуть грати лише на перемогу. Потроху набирає форму і Матеус, хоча до оптимальних кондицій бразильцю ще далеко.

"Гірники" ж у останньому матчі легко розібрались з донецьким "Металургом" і повні сил перед сьогоднішнім протистоянням. "Шахтар" покладе всі сили, аби здобути путівку у фінал, адже сезон без жодного трофею буде вважатись справжнім провалом для екс-чемпіона України.

Що може завадити "Шахтарю" поступитись місцем у фіналі турніру, так це концентрація гравців, яка помітно впала наприкінці сезону. Особливо проблемними є опорна зона та оборона "гірників". Сьогоднішній матч пропустить Фернанду, який міг би додати надійності у центрі поля, зате зіграють Тейшейра і Бернард, що відновились від незначних пошкоджень.

"Шахтар" звик в цьому сезоні грати при практично порожніх трибунах, які до того ж не надто палко підтримують команду, а частенько вболівають і проти неї. Сьогодні ж до Львова приїхала одна з найбільш улюблених українських команд – "Дніпро". Тому підтримка гостям буде гарантована і підопічні Маркевича зможуть відчути себе як вдома.

Перший півфінальний матч завершився мінімальною перемогою "Шахтаря" 1:0 за абсолютно рівної гри. До того ж в першій зустрічі пенальті не реалізував Селезньов.

Марк Копич, Футбол 24