УКР РУС

"Дніпро" тече і все без коректур. Підсумки 3-го туру УПЛ

29 липня 2013 Читать на русском

Цей вікенд став клондайком сенсацій і маленьких трагедій. У Києві милувалися шедеврами темношкірих митців, а от у Львові, Дніпропетровську, Сімферополі і Луцьку, вочевидь, налягали на чарку.

Засліплені «Зорею»

Життя іде і все без коректур. І час летить, не стишує галопу (Ліна Костенко)

Ці знамениті рядки живого класика української літератури чудово вписуються в характеристику виступів «Дніпра». Команда чергує хороші матчі з відверто провальними, ще й вкотре поступається «Зорі». Ми це бачимо із сезону в сезон.

У суботній вечір над «Дніпро Ареною» скупчилися хмари. Після двох «сухих» матчів Бойко нахапав одразу повну торбу – перші два м’ячі узагалі видалися курйозними. Денис рикошетив сферу у власні ворота, а також роздумував над чимось філософським, коли м’яч після удару Каменюки повільно котився під стійку. Відчувши невпевненість свого голкіпера, вся команда діяла якось незграбно, а єдиний гол у виконанні Матеуса став плодом домашньої заготовки, за яку хочеться щиро поаплодувати. Ба, це єдиний світлий момент у грі суботнього «Дніпра».

Робити висновки – передчасно, але ризикну припустити, що у новому сезоні команда Рамоса недалеко втече від своїх попередніх зразків. Яким би міцним горішком не була «Зоря», настільки безхарактерно програвати (і взагалі – програвати!) команда, що претендує на п’єдестал, не повинна.

Психологічна атака на Елладу

Тур відкривали у Харкові, і «Металісту» вдалося виправдати очікування своїх прихильників. Неслабкий «Іллічівець» хоча й загрожував кілька разів воротам Горяїнова/Дишленковіча, назагал поступився за всіма статтями. Марко Девіч довів свою незамінність в атакувальних маневрах «металістів», а його перший м’яч був знахідкою для гурманів: прийняв сферу на плече, «скрутив» захиснику кілька хребців і потужно зльоту пробив у кут воріт. Спостерігачі від ПАОКа, в принципі, повинні були повезти на батьківщину невтішні новини – «Металіст» грав широко, творчо і переконливо.

Щодо команди Миколи Павлова, то дві стартові поразки не повинні вводити в оману. «Іллічівець» лише тимчасовий гість на дні турнірної таблиці. В наступному турі Маріуполь прийматиме «Карпати», і дуже ймовірно, що запише до свого активу всі три очки.

«Хіба це лев? Це скоріше кіт якийсь!» (с)

Ця фраза, сказана Петром Димінським влітку 2007-го на зустрічі з уболівальниками, ризикує стати пророчою. Тоді власник «Карпат» коментував малюнок юного фаната «зелено-білих», на якому було нехитро зображено символ клубу. В матчі з «Арсеналом» чи не кожного гравця львів’ян можна було назвати «котом», за винятком Младена Бартуловіча – ось у нього горіли очі, як у «лева», і голова працювала так, як слід. Та традиційна марнотратність Гладкого і Ткачука, а також дитячі помилки оборони звели старання хорвата нанівець.

Сезон лише розпочинається, проте у Севідова може виявитися обмаль часу для того, щоб підняти команду із дна. Візитною карткою карпатівських босів вже давно стала нетерпимість до тренерів, яким вказують на двері після третьої-четвертої поразки. Зважаючи на прибуткову гру «Говерли», «Ворскли» і навіть запорізького «Металурга», головними претендентами на виліт можуть стати саме «Карпати», а також «Таврія». В еліті лише «леви», а не "коти", гідні мати прописку.

Допінг перед Албанією

«Метадон» нарешті здобув свою першу перемогу, що повинно додати хлопцям Максимова куражу перед вильотом на матч Ліги Європи. Від «Ворскли» очікували більшого, проте грубий ляп голкіпера Непогодова задав тон усій грі. Пас у ноги супернику – це не Промах матчу, це Промах туру! А ось Подією матчу став дебютний гол Даррена О’Ді у прем’єрному для себе поєдинку за «Металург». Трохи ірландської пристрасті нашому чемпіонатові не завадить.

Поразка на благо дитячо-юнацького футболу

У той вечір в запорізького «Металурга» вдавалося практично усе, тоді як суперник, що зупиняв масовані атаки «Динамо», розсипався, збився в безформну масу. Герой першого туру Сергій Сімінін перетворився на антигероя, напрацювавши ще в першому таймі на дві жовті картки. Після матчу Віталій Кварцяний пообіцяв, що Сімінін буде оштрафований, а всі гроші підуть на розвиток дитячо-юнацького футболу. Соломонове рішення!

Щодо «Металурга», то плоди роботи Сергія Пучкова, який свого часу досягав успіху зі «Севастополем» і «Таврією», починають все частіше тішити око втомленого лихоліттями запорізького вболівальника. Авторитетний спортдир команди Олександр Томах минулого тижня заявив, що «сталевари» боротимуться за потрапляння в десятку. Схоже, ці слова мають під собою грунт.

Грозний час для «Таврії»

За підсумком стартових трьох турів команда грека Христопулоса – найслабша у всій лізі за рівнем гри, а відповідно і матеріальним доробком у турнірній таблиці. Якщо ж відняти у кримчан три пункти, на чому наполягає ФФУ, а також пригадати, що вже невдовзі Назаренка і Ко очікують баталії проти «Динамо» і «Шахтаря», ситуація вималюється вкрай плачевна.

«Таврія» плекала надію зачепитися за очки в матчі з «Говерлою», але на ділі виявилося, що сучасна «Говерла» значно переважає кримську команду. За В’ячеслава Грозного можна лише порадіти – це вперше закарпатці спонукали тренера у задоволеному драйві метушитися біля бровки. Навіть виникло враження, що Вікторович от-от станцює лезгінку, як він це вправно робив у «Тереку». Цікаву і перспективну команду творить цей класик в Ужгороді! Будемо прискіпливо стежити за процесом.

Торт із валідолом

Все-таки не вдався «гірникам» подарунок для Містера! Після мінімальної перемоги над «Чорноморцем» Луческу не тямив себе від роздратування на після матчевій прес-конференції, різко розкритикувавши ряд своїх виконавців. Сьогодні румунський фахівець святкує День народження, та чи до безтурботного настрою буде Мірчі, зважаючи на те, що вже в наступному турі грати проти «Динамо»? 

Одесити перевершили всі сподівання, і не лише якісно зіграли в обороні, але й попереду створили кілька хороших моментів. Ось таку команду – бойову і нахабну до авторитетів, хочеться бачити у Лізі Європи проти «Црвени Звезди». Ну а «гірникам» потрібно негайно покращувати свою гру. Те, що спрацьовує проти «Севаса» чи «Чорноморця», проти «Металіста», «Динамо» чи когось із суперників у Лізі чемпіонів може виявитися звичайною дитячою рогаткою.

Все у шоколаді

Нарешті до «Динамо» - жодних претензій, вперше у новому сезоні. Проти «Севаса» команда Блохіна зіграла і красиво, і ефективно. Обидва м’ячі – просто неймовірні! Якщо Ви ще не бачили супергармати Аруни чи витонченого слалому Мбокані, наполегливо рекомендую не зволікати. Обидва темношкірі парубки демонструють останнім часом дуже привабливий футбол, тьху-тьху, щоб не наврочити. Багато позитивних відгуків зібрала гра Тремулінаса. Ленс, як і завше, сумлінно старається, проте м’яч вперто не йде у ворота.  Справжній тест на придатність новачки «Динамо» пройдуть в наступному турі на «Донбас Арені». Ну а поки для них – стримані оплески.

Олег Бабій, Футбол 24