УКР РУС

"Дніпро" працював з м'ячем на рівні найкращих команд світу і перевершив "Динамо", – Гресь

26 липня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний експерт Євген Гресь проаналізував гру "Дніпра" у 1-му турі УПЛ.

"Головний сюрприз першого туру – яскрава гра "Дніпра". Не потрібно, звичайно, забувати про особливості гри суперника, який залишав на своїй половині багато вільного простору, але цим ще потрібно було скористатися. Команда Дмитра Михайленка зробила це вище всяких похвал!

"Дніпряни" зіграли дуже ефективно. М'ячем володіли небагато – 52%, але при цьому 69% всіх своїх передач виконували вперед. У "Динамо" в першому турі цей показник склав 63%, у Шахтаря – 64%.

Найголовніше, що футболісти "Дніпра" швидко працювали з м'ячем – на рівні провідних команд світу. На одну передачу у них йшло 2,86 секунди, при цьому ті ж "динамівці" в поєдинку проти "Олександрії" теж працювали досить інтенсивно – 3,17 секунд на один пас за весь час володіння. Нагадаю, що на Євро-2016 середній показник швидкості передач/мислення склав 3,35.

У синіх було 42 довгі передачі і ставка на таку вертикальну гру себе виправдала. За кількістю гострих пасів "Дніпро" поступився тільки Шахтарю і в два (!) рази перевершив киян. У "дніпрян" однаково корисно працювали обидва фланги, а ось у "динамівців" з правого боку ударами закінчилися 6 атак, а з лівого - тільки одна.

Ключовий гравець "Дніпра" – центральний півзахисник Сергій Кравченко, який своїми діями задавав темп всієї гри. До слова, вперед Крава віддав 63% всіх передач, що для опорника дуже непогано. На чемпіонаті Європи центральні півзахисники збірної України в кращому випадку грали вперед 50%, хоча в супротивників у них, зрозуміло, не було відчайдушної "Волині". Втім, будь-яка команда діє так, як їй дозволяє суперник, тому не будемо недооцінювати футбол у виконанні "Дніпра". Хоча і переоцінювати його теж не варто", – написав Гресь у фейсбуці.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях

Фантастична результативність і нове життя "Дніпра". Підсумки 1 туру УПЛ