УКР РУС

"Дніпро" може уникнути виключення з єврокубків

5 лютого 2016 Читать на русском

"Дніпро" має шанс уникнути серйозного покарання від УЄФА через заборгованість перед колишнім наставником команди Хуанде Рамосом.

Нагадаємо, іспанський штаб Хуанде Рамоса наполягає на виплаті преміальних за досягнення в єврокубках, а також компенсацію за різницю в курсі гривні.

Арбітражна палата УЄФА з фінансового контролю клубів дала час "Дніпру" спочатку до 31 січня, а згодом до 4 лютого, щоб вирішити усі питання по заборгованості і, схоже, дніпропетровці змогли частково розібратися з цією проблемою.

"Дніпро", виходячи з рішення суду, визнав борг по преміальних, але відмовляється платити за курс. Крім того, оскільки гривня вже не та, що під час подачі позову, то і сума в євро відрізняється від тієї, що хочуть помічники Рамоса (900 тисяч євро, які перетворилися в 732 тисячі). Суд частково задовольнив вимоги іспанців, відмовивши їм у перерахунку.

Чим це все закінчиться, поки сказати складно, але ймовірність, що УЄФА врахує позицію клубу, скажімо так, не рівна нулю.

Відзначимо, що ситуація в клубі важка. Крім цього боргу є невиплати по зарплаті, заборгованість перед агентськими конторами і колишніми футболістами "Дніпра" - все ті ж преміальні. Чи вистоїть клуб в цій ситуації - сказати важко, але вона  вже не виглядає так безнадійно, як ще кілька днів назад.