УКР РУС

"Дніпро" – "Шахтар" і ще 2 недільні матчі 16 туру УПЛ. Анонс

27 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" представляє анонс недільних матчів 16-го туру української Прем'єр-ліги, в рамках якого відбудуться наступні зустрічі: "Олександрія" – "Олімпік", "Карпати" – "Зоря", "Дніпро" – "Шахтар".

"Олександрія" – "Олімпік"

27 листопада, 14:00. Олександрія, КСК "Ніка"

Головний арбітр: Юрій Можаровський

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

В Олександрії відбудеться матч за проміжне 4 місце в чемпіонаті. Господарі наразі йдуть на 5-му місці, маючи 24 очки. "Олімпік" же попереду всього на 2 пункти. Таким чином, перемога підопічних Шарана дозволить їм закірпитись у зоні Ліги Європи та обійти донецьку команду. У попередньому турі "Олександрія" перервала свою 3-матчеву безвиграшну серію в УПЛ, обігравши на виїзді "Зорю" (2:1). Команда добре грає вдома, і має всі шанси піднятись вище в таблиці.

Яремчук – найкращий гравець УПЛ у жовтні

В свою чергу "Олімпік" проводить чудовий сезон. Команда Санжара виграла три останні поєдинки в чемпіонаті. І навіть до призового третього місця, яке зараз посідає "Зоря", команду відділяє всього 4 очки. "Олімпіку" вдається знаходити баланс між атакувальними та захисними діями. А у вирішальні моменти реалізовувати нагоди, які створюються біля воріт суперника. Тому "Олександрії" буде непросто в матчі з ними.

Статистика матчів між суперниками в чемпіонаті України:

3 матчі – 1 перемога "Олександрії", 1 перемога "Олімпіка", 1 нічия.

Орієнтовні склади команд:

"Олександрія": Новак – Микицей, Басов, Гітченко, Цуріков – Старенький, Запорожан – Козак, Пономар, Полярус – Яремчук.

"Олімпік": Махарадзе – Парцванія, Гришко, Петров, Шестаков – Доронін, Богданов – Танчик, Поступаленко, Гринь – Матяж.

"Карпати" – "Зоря"

27 листопада, 17:00. Львів, "Арена Львів"

Головний арбітр: Костянтин Труханов

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

У Львові "Карпати" намагатимуться здобути другу домашню перемогу поспіль. "Зоря" мала не так багато часу на відновлення, провівши складний поєдинок у Лізі Європи у четвер, в якому все ж поступилась "Фенербахче". Таким чином, команда втратила шанси на прохід в плей-офф турніру. До того ж, луганці втратили капітана Микиту Каменюку через травму. Та попри все це, в чемпіонаті команді Вернидуба потрібно не відпускати далеко "Динамо" в боротьбі за 2-ге місце.

Шкртел: Не чекав від "Зорі" такого

"Карпати" ж у попередньому турі у драматичному матчі поступились "Шахтарю" (1:2). Проте "зелено-білі" змогли дати бій лідеру чемпіонату. А зважаючи на те, що до цього вдома була обіграна "Ворскла" (1:0), команда Дулуба почала "прокидатись" після вкрай невдалого відрізку в 12 матчів без перемог. Тим паче, команді вкрай необхідні очки, щоб підніматись з останнього місця в турнірній таблиці. Тому матч із "Зорею" обіцяє бути напруженим і цікавим.

Статистика матчів між суперниками в чемпіонаті України:

29 матчів – 12 перемог "Карпат", 10 перемог "Зорі", 7 нічиїх.

Орієнтовні склади команд:

"Карпати": Підківка – Мірошніченко, Нестеров, Лобай, Кравець – Грисьо, Вербний, Чачуа, Худоб’як, Костевич – Бланко-Лещук.

"Зоря": Шевченко – Опанасенко, Сіваков, Форстер, Соболь – Чайковський, Харатін – Караваєв, Любеновіч, Петряк – Бонавентуре.

"Дніпро" – "Шахтар"

27 листопада, 19:30. Дніпро, "Дніпро-Арена"

Головний арбітр: Ярослав Козик

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

У попередньому турі "Дніпро" зумів впереше за 9 турів здобути перемогу в чемпіонаті, обігравши "Ворсклу" (2:1). Чудово відіграв Валерій Лучкевич, який повернувся після травми та став героєм поєдинку: на його рахунку переможний гол. Загалом, "Дніпро" виглядав упевнено, командна швидкість була на хорошому рівні. А це буде важливим аспектом у матчі проти "Шахтаря". За межами ж поля, дніпряни намагаються уникнути зняття 9 очок через заборгованість перед попередніми тренерами. Поки що команда грає лише з "-6".

Лучкевич: "Шахтар" сьогодні – одна з найсильніших команд Європи

"Шахтар" перебуває в прекрасній формі. У Лізі Європи навіть напіврезервним складом команда розгромила "Коньяспор" (4:0). Але перед грою в Дніпрі у "Шахтаря" є певні втрати. "Гірникам" через пошкодження не зможе допомогти лідер бомбардирських перегонів УПЛ Факундо Феррейра. Крім нього, дискваліфікацію відбуватимуть відразу троє гравців: Срна, Бернард і Малишев. Втім, як показав матч у четвер, найближчий резерв може гідно замінити основних гравців.

Статистика матчів між суперниками в чемпіонаті України:

50 матчів – 24 перемоги "Шахтаря", 13 перемог "Дніпра", 13 нічиїх.

Орієнтовні склади команд:

"Дніпро": Лунін – Адамюк, Сваток, Лопирьонок, Влад – Політило, С. Кравченко – Лучкевич, Ротань, Луньов – Кожушко.

"Шахтар": Пятов – Бутко, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Коваленко, Тайсон – Борячук.

Наскільки добре ви знаєте історію чемпіонату України? Тест від "Футбол 24"