УКР РУС

"Дніпро" - "Сент-Етьєн". Ліга Європи. Анонс

22 жовтня 2015 Читать на русском

ЛЄ, груповий етап, 3-й тур. 22 жовтня. 20:00. Дніпропетровськ, стадіон "Дніпро Арена". Арбітр: Алон Єфет (Ізраїль). Телетрансляція на каналах "Україна" і "Футбол 1". Онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

"Дніпро" в новому сезоні Ліги Европи йде поки що без поразок. Не без везіння, але все ж без поразок. Євген Селезньов на останніх секундах врятував гру з "Лаціо", а також приніс перемогу у Норвегії, забивши єдиний гол "Русенборгу" в кінці зустрічі. Після двох турів дніпряни ділять першу сходинку з римським "Лаціо".

Але найцікавіше, що обставини ніби підштовхують команду Мирона Маркевича до другого підряд виходу в плей-офф євротурніру. "Дніпро" приймає "Сент-Етьєн", що обезкровлений втратою кількох гравців основного складу. Це просто неймовірний подарунок "Дніпру", яким він зобов`язаний скористатись!

У французів дискваліфіковані після вилучення в грі з "Лаціо" центральний захисник Мустафа Баяль Саль і нападаючий Роберт Беріч. Крім того, в лазареті захисник Теофіль-Катрін та четверо півзахисників, що могли б вийти у Дніпропетровську: Клеман, Коад, Бамба і Корньє. Загалом керманич "Сент-Етьєна" Крістоф Гатьє не може розраховувати на сімох гравців!

На тлі суперника кадрові проблеми "Дніпра" виглядають несерйозними. До того ж Роман Зозуля та Євген Шахов вже приєднались до загальної групи і також готуються до матчу. Їх поява буде несподіванкою, проте дуже приємною несподіванкою! Особливо вболівальники зачекались повернення нападаючого збірної України Романа Зозулі.

Враховуючи кадрові проблеми французів та календар "Сент-Етьєна" (а саме той факт, що на вихідних команда Гатьє зіграє у чемпіонаті Франції поєдинок з чемпіоном країни, ПСЖ), є велика підозра, що СЕ не буде прикладати максимум зусиль на гру з "Дніпром". І це потрібно використати.

"Дніпру" абсолютно під силу мати беззаперечну перевагу у володінні м`ячем. А далі - справа класу. В тому числі головної ударної сили дніпрян - Євгена Селезньова, який на додачу до двох голів у ЛЄ записав на свій рахунок ще й покер у ворота "Сталі". "Сент-Етьєн", напевно, особливо уважно вивчить манеру гри форварда "Дніпра". 

Якими будуть головні козирі французького клубу? Напевно, це стандарти. Найкращий бомбардир команди у чемпіонаті Франції - центральний захисник, капітан Лоік Перрен, на рахунку якого три голи. Стільки ж взагалі в сезоні у форварда Роберта Беріча (2 у чемпіонату, 1 - у ЛЄ, "Русенборгу"), проте словенець дискваліфікований.

Кого є сенс остерігатися серед гравців групи атаки, так це Ромен Амума. На рахунку вінгера "Сент-Етьєна" 2 голи у Лізі 1, а також ще три м'ячі у кваліфікації Ліги Європи. Не виключено, що Ромен, найкращі якості якого це швидкість та дриблінг, може бути використаний Гатьє у якості форварда - з прицілом на контргру. Якщо ні - місце Беріча дістанеться, ймовірно, номінальним нападаючим, Нолану Ру або Жану-Крістофу Баебеку.  

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади команд

"Дніпро": Бойко – Федецький, Дуглас, Гуйє, Андерсон Піко – Федорчук, Едмар Матеус, Ротань, Лео Матос – Селезньов

"Сент-Етьєн": Рюфф‘є – Клерк, Перрен, Погба, Ассу-Екотто – Лемуан, Пажо – Амума, Ейссерік, Монне-Паке – Ру

Олександр Гапоненко