УКР РУС

"Дніпро" – лідер УПЛ, долар – 13 гривень. Яким був світ, коли "Динамо" востаннє перемогло "Шахтар" в чемпіонаті

11 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" пригадує, яким був світ, коли "Динамо" останнього разу вигравало у "Шахтаря" в чемпіонаті.

Сталось це 5 жовтня 2014 року на НСК "Олімпійський". Саме тоді, більше двох років тому, "динамівці" перемогли "гірників" з рахунком 1:0 завдяки голу Домагоя Віди на 71-й хвилині.

А тепер просто уявімо, що за вікном 5 жовтня 2014-го.

Курс долара в НБУ – 12,94 грн, євро – 16,34 грн.

Бензин А-92 коштує 16,90-16,99 грн/л.

До позачергових парламентських виборів в Україні трохи менше 3 тижнів. Якщо ви забули їхні результати, ось вони:

Майже два тижні тому на референдумі в Шотландії 55% шотландців висловились за єдність з Великою Британією.

Арсеній Яценюк лише через 1,5 місяці буде затверджений головою уряду в Україні.

Менше місяця тому було офіційно представлено iPhone 6. За перші 3 дні після старту продажів у світі було куплено понад 10 мільйонів екземплярів.

Леонардо Ді Капріо лише через 1,5 роки отримає свого першого Оскара. Між іншим, найкращим фільмом на попередній церемонії було визнано "12 років рабства" Стіва Макквіна.

Одна з найпопулярніших пісень попереднього літа Happy Фаррелла Вільямса:

"Лестер" посідає 12-те місце в таблиці АПЛ. За 8 турів до фінішу чемпіонату "лисиці" безнадійно йтимуть на останньому місці. Але завдяки 7 перемогам і 1 нічиїй у цих матчах вони дивом врятуються від вильоту, щоб наступного сезону розпочати свій шлях до чемпіонства.

Після матчу "Динамо" і "Шахтаря" 5 жовтня в рамках 8-го туру сезону 2014/2015 таблицю УПЛ очолює "Дніпро".

У поточному сезоні в чемпіонаті "Динамо" так і не зазнає жодної поразки.

"Дніпро" Маркевича набрав лише 1 очко в 2 стартових матчах групового етапу ЛЄ. Через 2,5 тижні дніпряни ще й програють "Карабаху" і йтимуть на останньому місці в групі.

Артем Федецький проти "Карабаха"

Втім, завдяки перемозі в останньому турі над "Сент-Етьєном" команда вийде в плей-офф Ліги Європи. Там "Дніпро" зможе дійти до фіналу турніру, в якому поступиться "Севільї".

Долар по 4,45 і 5 років до появи Facebook. Яким був світ, коли Назаренко дебютував за "Дніпро"

До цього дня "Динамо" не перемагало "Шахтар" у чемпіонаті 3,5 роки, а саме з 1-го травня 2011 року, коли завдяки дублю Гусєва і голу Шевченка кияни тріумфували з рахунком 3:0.

У матчі проти "Шахтаря" за "Динамо" в цей день зіграли Драговіч, Велозу, Ленс, Беланда, Теодорчик і Кравець, які зараз виступають в інших клубах. Воротарем був Рибка, який вже давно не з’являвся на полі. А в захисті грали Даніло Сілва і Бурда, які через травми мало грають у 2016-му.

У "Шахтарі" теж вистачало футболістів, які виходили на поле того вечора, але вже пішли з клубу: Ілсіньйо, Алекс Тейшейра, Дуглас Коста, Луїс Адріано і Фернандо.

Джермейн Ленс проти Даріо Срни у матчі 5 жовтня 2014 року

На лавці запасних "гірників" увесь матч просидів Олександр Гладкий, який зараз виступає уже за "Динамо".

5 днів тому Акінфєєв вчергове продовжив свою легендарну рекордну серію по кількості матчів в ЛЧ поспіль, в яких він пропускає. Цього разу його засмутив Томас Мюллер, який допоміг "Баварії" перемогти московський клуб 1:0. Через 2 роки серія воротаря продовжиться аж до 43 матчів.

У Моурінью все чудово складається після повернення в "Челсі", який цього дня обіграв "Арсенал" 2:0 в АПЛ. Під його керівництвом "аристократи" впевнено виграють чемпіонат у цьому сезоні.

Менше трьох місяців тому Маріо Гьотце забив переможний гол Німеччини Аргентині у фіналі Чемпіонату світу.

Андреа Пірло і Стівен Джеррард ще не переїхали в МЛС, виступаючи, відповідно, за "Ювентус" і "Ліверпуль".

"Коли я буду помирати, відвезіть мене на "Енфілд". 5 причин, чому ми обожнюємо Стівена Джеррарда

Златан Ібрагімовіч ще не думав не те, що про гол "Зорі", а навіть про виступи за МЮ. В сезоні 2014/15 він стане чемпіоном Франції у складі ПСЖ, забивши "скромні" 19 голів. А в наступному чемпіонаті заб'є аж 38.

Останній фінал Ліги чемпіонів можна назвати просто "Фінал імені Серхіо Рамоса". Це був той самий матч "Реала" проти "Атлетіко", в якому Рамос на останніх секундах забив, перевівши гру в овертайм. А там "вершкові" декласували суперника, вигравши 4:1.

А фінал Ліги Європи став першим з трьох поспіль, які вигравала "Севілья". У 2014-му іспанська команда перемогла "Бенфіку" у серії післяматчевих пенальті.

Жест Мілевського, шапка Луческу і сльози Гармаша. Топ-26 ретрофото українського "Класичного"