УКР РУС

"Дніпро" - "Копенгаген": неприємний інцидент. Тепер в очікуванні вироку

31 липня 2014
Автор: Ігор Саджениця

Інцидент стався. Тепер головне знайти виних, та очікувати рішення УЄФА

вчора, під час матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між дніпропетровським "Дніпром" та "Копенгагеном" (Данія), який відбувався в Києві, в перерві матчу стався неприємний інцидент. хоча і неприємним інцидентом це також назвати не можна. скоріш за все, на мою думку, мала місце провокація. молоді особи, яких всі називають фанатами "Дніпра" спочатку вбігли в фан-сектор данців, а потім вибіжали на поле, в тому числі і в технічну зону.
те, що така подія не залишиться без уваги УЄФА не викликає жодного сумніву. Україна і так знаходиться під постійним контролем організації, і будь які мінімальні негативні зрушення матимуть значно сильніші наслідки, аніж в інший час. як приклад цього можна навести перенесення цього матчу з Дніпропетровська в Київ на прохання "Копенгагена"
для нас зараз важливо, яке рішення прийме УЄФА. думати про те, що вони закриють очі на це, не варто. санкції будуть. "Копенгаген" подав відповідну скаргу, і мав на це право. вже зараз серед експертів обговорюються можливі покарання. серед найбільш популярних є думка про те, що "Дніпро" проведе один матч при порожніх трибунах. значно гірше виглядає той варіант, що команду можуть заставити провести наступний матч (матчі) на нейтральному полі за межами України. в такому випадку це може вплинути і на інші клуби, які гратимуть в єврокубках. адже гра відбувалася в Києві, який УЄФА визнав безпечним для проведення ігор. відтак під удар потраплять також "Зоря", "Металіст", "Чорноморець", "Динамо", "Шахтар", а також Львів, як місто, в якому мали б відбуватися матчі.
разом з тим важливим залишається знайти тих, хто вибіг на поле. слідкуючи за останніми подіями в фан-русі України, можна було помітити, що зараз там триває "мирова домовленість", і навряд чи фани однієї команди бажали б "насолити" іншій, та й київські фанати для дніпропетровських є друзями. та й перші матчі Прем'єр-ліги України показали миролюбність ультрас. також і фанати "Дніпра" не бажали б так підставляти свою команду в її дебюті в Лізі чемпіонів. тому все більше схиляюся до думки про провокаторів. кому це потрібно, надіюсь, пояснювати не треба. явно не українцям.
але слід зачекати офіційного повідомлення фанатів. хоча та інформація, що на фанатській трибуні данців висів прапор Росії, що і спричинило негативну реакцію, не є для мене особливо надійною. адже жодного фото/відеопідтвердження цього так досі і не було оприлюднено.
хоча відкидати жодних варіантів також не можна... залишається лише чекати і сподіватися на не сильне покарання.