УКР РУС

"Дніпро" - "Динамо". 4 головних висновки центрального матчу 4 туру УПЛ

9 серпня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" підводить підсумки головного поєдинку туру і одного з головних - в першому колі чемпіонату України.


1. «Дніпро» достроково практично прощається із «золотом»
Дніпряни дуже слабо розпочали новий сезон. 4-й тур чемпіонату України став логічним продовженням попередніх трьох у виконанні команди Мирона Маркевича - «Дніпро» знову пропустив першим. Проте, на відміну від минулих зустрічей (порятунок від поразки з «Говерлою» та «Ворсклою», перемога над «Чорноморцем»), суперник був набагато серйознішим, і «Динамо» не залишило шансу на камбек.
 
Загалом у «Дніпра» - 5 пунктів із 12-ти, в той час як «Динамо» йде без втрат, а «Шахтар» допустив перший промах лише зараз (нічия з «Ворсклою» і 10 очок). У наступному турі - зустріч «Дніпра» з «гірниками», яка може або повернути «Дніпру» впевненість у своїх силах, або продовжити круте піке команди в новому сезоні.
 
 
2. «Дніпро» досі команда другого тайму
 
Підопічні Мирона Маркевича традиційно довго запрягали - «Дніпру» краще дається другий тайм. Це підтверджується статистикою - всі голи сезону дніпряни забили після перерви. Однак у грі з «Динамо» вже було пізно - кияни дозволили забити лише один м'яч, в іншому ж не залишили шансів.
 
3. Арбітр не зіпсував принципового матчу
 
Нерідко матчі між «Дніпром» та «Динамо» відбувались із суддівськими скандалами. Футбол в таких випадках відходив на другий план - всі обговорювали дії арбітрів. Цього разу навряд чи вболівальники, гравці, тренери і керівництво «Дніпра» мають підстави для критики бригади Юрія Можаровського. Львівський рефері вміло гасив конфлікти на полі, практично всі ключові рішення Можаровського не викликають запитань, у тому числі момент з падінням у штрафному «Динамо» Євгена Селезньова.
 

4. Євген Хачеріді втратив місце в основному складі «Динамо»
 
Вилучення Хачеріді в матчі 2-го туру з «Олімпіком» може дорого коштувати захиснику київського клубу. Сергій Ребров ще після гри з донеччанами дав зрозуміти, що не в захваті від дій Жені, а зараз, після закінчення дискваліфікації, залишив Хачеріді на лавці запасних.
 
Матч «Динамо» проти «Дніпра» захист киян провів, за великим рахунком, зразково. Це означає, що Євгену доведеться сильно постаратися, щоб відвоювати своє місце у складі.
 
Олександр Гапоненко