УКР РУС

Для Путіна бойкот топ-збірних ЧС-2018 страшніший за всі санкції, – екс-директор Челсі про те, що треба робити з Росією

21 березня 2018 Читать на русском

Крістіан Парслоу, колишній виконавчий директор лондонського Челсі Романа Абрамовіча, рекомендує великий бойкот найближчого Чемпіонату світу.

Парслоу, який працював у Ліверпулі та на російського олігарха, закликав футбольних важковаговиків бойкотувати ЧС-2018 у своєму листі до авторитетного видання Times. Саме так Росія повинна бути покарана за зухвале отруєння колишного шпигуна на британській території, здійсненого з використанням нервово-паралітичного токсину військового класу Новачок.

"На терориста я не схожий". Юрій Вірт не може потрапити у Британію через потужний міжнародний скандал із Росією – "справа Скрипаля"

54-річний англійський бізнесмен вважає, що бойкот з боку європейських топ-збірних послабить становище російского президента Володимира Путіна, якого звинувачують у замовленні замаху на Сергія Скрипаля та його доньку.

"Якщо три провідні футбольні держави Європи, яких букмекери очікують побачити як мінімум у півфіналі найближчого Чемпіонату світу (Німеччина, Франція та Іспанія), вирішили б, що нічим не спровокований напад Росії на їхнього союзника по НАТО заслуговує на приєднання до Англії у питанні бойкоту турніру, це завдало б болючішого удару по популярності Путіна, ніж будь-яка дипломатична чи економічна санкція. Це підірвало б довіру і привабливість ЧС-2018.

Наш уряд не зміг би визначити кращу ціль для того, щоб дати зрозуміти росіянам, до чого їх веде лідер країни і що про це думають здоровомислячі люди у світі", – написав Парслоу, який попрощався з роботою на Абрамовіча у 2017-му році.

Нагадаємо, днями Путін продовжив свій контроль над Росією ще на 6 років, набравши понад 75% у президентських виборах.

Водночас The Sun інформує, що дипломатична напруга між країнами може перелитись на трибуни. Зокрема, уже зараз російські ультрас погрожують у соцмережах англійським вболівальникам.

Міністерство закордонних справ Великобританії випустило попередження для своїх громадян, які збираються подорожувати до Росії: "Ви повинні бути поінформовані про можливість антибританських настроїв і переслідувань у зв'язку з посиленням політичної напруженості. Рекомендуємо бути пильними та уникати участі в демонстраціях і публічних коментарів щодо політичних подій".

Додамо, що британці дискутують на предмет серйозних фінансових санкцій до російських олігархів, статки яких оцінюються у понад 1 мільярд доларів. Під роздачу можуть потрапити власник Челсі Роман Абрамович та акціонер Арсенала Алішер Усманов. Однак лунають і такі голоси, що подібні дії можуть піти на користь Путіну, який хотів би, аби капітали того ж Абрамовича були під його контролем у Росії.

У ФІФА почалась паніка в зв'язку з можливим бойкотом ЧС-2018