УКР РУС

Директор Зірки Перевозник: Нам треба кілька сотень людей і багато одиниць техніки, щоб підготувати стадіон до вівторка

1 березня 2018 Читать на русском

Виконавчий директор Зірки Андрій Перевозник прокоментував ситуацію з переносом матчу 22-го туру УПЛ проти Олександрії з суботи на вівторок через сильні снігопади в Кропивницькому.

"У четвер вранці ми надіслали клопотання в УПЛ щодо переносу матчу з Олександрією, і наші аргументи визнано справедливими – матч перенесли на вівторок. Іншого бути не могло, бо сьогодні у Кропивницькому 40 сантиметрів снігу.

Зараз товщина сніжного покрову в місті – 40 сантиметрів, причому сніг подовжує падати і, відповідно до прогнозів, було б добре, аби він закінчився до вечора п’ятниці. Вранці я не зміг заїхати на стадіон автомобілем і мусив працювати лопатою. Тому в таких випадках не можна орієнтуватися тільки на стару фразу "Матч відбудеться за будь-якої погоди". Варто інше використовувати, – наприклад, "футбол – для вболівальників"

Щоб прибрати увесь сніг з трибун в короткі терміни, Зірці треба декілька сотень людей і багато одиниць техніки. Після снігопаду все задіяно в місті, а сніг продовжує йти. Звісно, будемо чистити, щоб встигнути до вівторка. Торік ми чистили 20-сантиметровий шар снігу два тижні. Використання підігріву ми коригуємо, щоб на газоні не утворилася кірка льоду. Але виходу в нас немає — мусимо грати у вівторок.

Коли будемо складати календар наступного сезону, то треба залишити декілька дат на резервні дні. Розумію щільність календаря – фінал Ліги чемпіонів, чемпіонат світу… Але ж футболістам цікавіше грати при заповнених трибунах і принаймні за плюсової температури", – цитує Перевозника Sport Arena.

Нагадаємо, матч 22-го туру УПЛ Зірка Олександрія відбудеться у вівторок, 6-го березня, о 14:00.