УКР РУС

Директор "Карпат": УПЛ довела, що втрачає зміст свого існування

22 квітня 2015 Читать на русском

Технічний директор ФК "Карпати" Тарас Гордієнко поділився враженням від засідання представників клубів УПЛ щодо наступного сезону чемпіонату України.

"Треба сказати, що сама понеділкова нарада виявилася не більше як фарсом, оскільки з надісланих до клубів для обговорення 4 тем, які представляють насправді важливий, життєвий інтерес для подальшого існування професійного футболу в Україні, за підписом генерального директора Іванова, реально Петро Павлович, як модератор зібрання, підняв лише першу тему і обговоривши її частково, власним вольовим рішенням засідання закрив. Єдиним реальним наслідком засідання стало узгодження дати початку наступного чемпіонату.

Фактично Прем’єр-ліга в черговий раз показала, що ця організація не представляє і не збирається представляти інтереси професійних клубів України, а відповідно, втрачає будь-який зміст її існування в нинішніх умовах. У понеділок, при розгляді питання формату чемпіонату України, єдина позиція, що справді висловлювалася представниками клубів полягала в тому, що ідеальною кількістю учасників чемпіонату є 16 команд. Усі дійшли до згоди, що при такому кількісному складі, єдиним розумним форматом проведення змагань є традиційний двоколовий турнір.

Зрозуміло, учасники зібрання усвідомлювали, що в силу існуючих обставин гарантувати те, що набереться 16 клубів для чемпіонату вищої ліги, на сьогодні ніхто неспроможний, тому представники сфокусувалися на обговоренні можливих форматів, на той випадок, якщо наступного сезону збережеться нинішня кількість учасників – 14. Таких варіантів остаточно набралося 5, про що генеральний директор Прем’єр-ліги і оголосив та обіцяв розіслати клубам для обговорення. У вівторок ми отримали документ із десятьма варіантами. Причому варіант з шістнадцятьма командами у ньому взагалі не згадується, а до п’яти варіантів з чотирнадцятьма учасниками "підсаджено" ще п’ять із дванадцятьма чи десятьма командами, про які на нараді мова взагалі не йшла.

Маємо очевидну маніпуляцію, проведену генеральним директором Прем’єр-ліги, для якого ця нарада, так виглядає, була просто ширмою, щоб легалізувати цю маніпуляцію та під її прикриттям здійснити комбінацію на представлення чиїхось інтересів по адміністративному скороченню кількості учасників змагань вищої ліги. Чиї? Можемо лише здогадуватися. Але є очевидне одне: скорочення кількості учасників Прем’єр-ліги, якщо тільки воно не відбудеться в силу об’єктивних форс-мажорних обставин, буде смертю українського футболу", - розповів Гордієнко.