УКР РУС

Директор академії Шахтаря: Хочемо мати гравців, які знають, що робити з м'ячем до того, як він до них потрапив

23 квітня 2018 Читать на русском

Директор академії Шахтаря Хорхе Раффо прокоментував успіхи та мету школи "гірників".

Хорхе Раффо, який сьогодні, 23 квітня, святкує свій 53-й день народження, розповів прес-службі Шахтаря про діяльність академії.

"Наша мета – перебудувати діяльність Академії так, щоб вона стала ще ефективнішою. Прагнемо далі розвивати гравців для нашої команди й започаткувати нову еру найкращих футболістів у складі "гірників".

Що стосується організації роботи, то в Шахтаря все на найвищому рівні. Ми ж працюємо над тим, аби посилити структуру й скаутинг, адже це один із головних базисів кожної академії. Геть усі – від директора до тренерів та скаутів – прагнуть зробити ефективнішою систему пошуку футболістів. Докладаємо зусиль, аби до нас потрапляли найталановитіші, найміцніші гравці. Це дуже важливий аспект, якому приділяємо увагу протягом останніх місяців.

Зараз на перший план виходить швидкість: жвавість мислення, ухвалення рішень та ведення гри. У чому полягає відмінність найкращих у світі футболістів? Вони знають, що робити з м’ячем іще до того, як він до них потрапив. Саме це ми хочемо бачити у виконанні наших вихованців. Вони повинні наперед аналізувати ситуацію на полі, шукати кілька варіантів для продовження атаки й, отримавши м’яч, відразу ухвалювати правильне рішення.

Однак слід визнати таку річ: до Академії хлопці потрапляють, коли "золотий вік" добігає кінця. Мається на увазі період від 9 до 13 років, коли в дітей закладаються базові футбольні властивості. Навчати гравців, як і вивчати мови, краще, коли вони ще малі. Ми активно працюємо над тим, аби змінити ситуацію, та взаємодіятимемо з п’ятьма нашими філіалами по всій Україні. Клуб займатиметься із "золотим віком" задля розвитку майбутніх талантів", – сказав Раффо.

Символічна збірна 28-го туру УПЛ