УКР РУС

Динамо зробило офіційну заяву щодо платежу солідарності по Ярмоленку, в якій звинуватило ФФУ

5 червня 2018 Читать на русском

Київське Динамо зробило заяву по справі щодо перерахування платежу солідарності за перехід Андрія Ярмоленка з Динамо у Борусію Д..

"При узгодженні трансферу Андрія Ярмоленка з Динамо в Борусію Д клуби вирішили, що зобов’язання по виплаті компенсації за механізмом солідарності ФІФА у зв’язку з трансфером, здійснюватимуться Динамо, а відповідні кошти будуть частиною загальної суми трансферної компенсації.

Платіж солідарності за трансфер Ярмоленка в Борусію Д: у справі з'явились нові скандальні деталі

У зв’язку з цим фактом нами був витребуваний у Федерації футболу України паспорт футболіста, на основі якого повинен проводитись розрахунок виплат на користь клубів, які здійснювали підготовку футболіста.

Протягом трьох наступних місяців ФФУ надіслала на адресу Динамо три різних по своїй суті паспорти футболіста Ярмоленка, в які вносились постійні правки, змінювались дати та додавались нові клуби – претенденти на отримання платежів.

В той же час, у випадку відмови Федерації футболу України вносити відповідні зміни до паспорту футболіста, у СДЮШОР Юність не буде підстав для отримання платежів солідарності за періоди підготовки, віднесені до клубів Десна-Юність (Чернігів) та Юність (Чернігів), оскільки саме паспорт футболіста є визначальним для визначення отримувача таких коштів.

Сподіваємось, що Федерація футболу України зробить належні висновки з даної ситуації та в подальшому проявлятиме більш відповідальне ставлення до процесу заповнення та видачі паспортів футболістів", – йдеться на офіційному сайті Динамо.