УКР РУС

"Динамо з АЕКом доведеться попітніти". Олег Протасов – про суперника киян в ЛЄ, Чигринського та власника АЕКа на прізвисько "Тигр"

13 грудня 2017 Читать на русском

Технічний директор Федерації футболу України Олег Протасов, який добре розуміє грецький футбол та працював з місцевими клубами, вважає Динамо фаворитом протистояння з АЕКом у Лізі Європи, проте радить не розслаблятися.

"Я би не радів цьому жеребу на місці Динамо. Хоча фаворитом назву киян і скажу, що буде дуже нелегке протистояння з шансами, наближеними до 50 на 50. Нехай Києву пощастить і далі пройде Динамо, але доведеться попітніти", – сказав Олег Протасов у коментарі "Футбол 24".

Шахов: АЕК для Динамо – прохідний суперник

Олег Протасов зазначив, що АЕК має іспанського тренера (екс-наставник Севільї Маноло Хіменес), повернувся колишній власник, який свого часу пішов з команди і вона "посипалася", але зараз він знову поставив клуб на ноги та збирається будувати новий стадіон. "Він заможна людина, великих фінансових вливань не робить, але поставив команду на ноги, гравці хороші, атмосфера гарна", – підкреслив Протасов.

Дімітріс Меліссанідіс був президентом АЕКа у 90-х роках минулого століття. Він повернувся в афінський клуб влітку 2013 року після того, як АЕК вилетів з Суперліги Греції та мав серйозні фінансові проблеми. Меліссанідіс є судноплавним та нафтовим магнатом, його називають найбільшим незалежним постачальником мазуту на планеті. Має прізвисько "Тигр".

На фото: Дімітріс Меліссанідіс

Протасов також розповів, що кілька разів летів разом в літаку з українським гравцем АЕКа Дмитром Чигринським. "Він там почуває себе добре, просто його замучила травма. Його там цінують. Захист у АЕКа на високому рівні, вони мало пропускають. І недаремно займають перше місце в чемпіонаті Греції", – зазначив Олег Протасов.

АЕК в 14-ти матчах чемпіонату Греції набрав 30 очок, посідаючи 1-е місце, забив 22 голи та пропустив лише 8 м’ячів.