УКР РУС

"Динамо" Вроцлав – команда виключно українців з капітаном Шевченком, яка громить всіх у Польщі

5 грудня 2016 Читать на русском

У польському Вроцлаві існує непереможне "Динамо" з абсолютним українським акцентом.

Як інформує Dziennik Polski, грає ця команда, складена виключно з українських футболістів, на любительському рівні у Класі C і не має собі рівних: 8 перемог у 8 матчах, 39 голів, що в середньому дає майже 5 за гру.

Польське "Динамо" засноване у 2015 році, коли президент і за сумісництвом тренер Сергій Недбайло вирішив шукати потенційних футболістів за оголошенням в інтернеті. Умова одна – потрібно мати українське коріння. Зі приблизно 50 тисяч українців у Вроцлаві швиденько знайшлись охочі грати у футбол.

Назву "Динамо" придумали зовсім випадково, коли довелось реєструвати клуб у регіональній федерації. Просто більше нічого путнього не спало на думку.

Президент Недбайло, який нині тренує 23 футболістів, веде підприємницьку діяльність в Польщі та Україні. У Києві пан Сергій прослухав тренерські курси.

Капітаном клубу (а за відсутності головного тренера і наставником) є 19-річний Іван Шевченко, який донедавна грав за "Іллічівець" U-19. У команді жартують, що в "Динамо" Вроцлав є півтора футболісти, які ще можуть зробити кар'єру. Одним з них і є Шевченко.

Цікаво, що у польському регіональному футболі можуть грати лише 2 представники не країн Європейського союзу, але для "динамівців" зробили спеціальний дозвіл.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу