УКР РУС

Динамо вперше програло у 2022-му – вихованець Арсенала на пару з Андрієвським обірвали успішну серію Луческу

29 червня 2022 Читать на русском

Динамо зазнало поразки від Лозанни Спорт (2:0) у товариському матчі на зборах. Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Контрольно-благодійний матч

Лозанна Спорт – Динамо – 2:0

Голи: Койл, 5, 44

Динамо проводить передсезонну підготовку у Швейцарії. Заплановано низку спарингів, під час яких київський клуб допомагає збирати кошти на підтримку України у війні з рашистами. Контрольні матчі відбуваються під гаслом "Match for Peace! Stop the War!" Суперники поступово стають складнішими. У першій грі Динамо розписало нічию з представником другого дивізіону Івердон-Спорт, сьогодні кияни зустрічалися з найслабшою командою еліти Лозанна Спорт, далі матч з середняком Сьйоном.

Шалені голи у відеоогляді матчу Лозанна Спорт – Динамо – 2:0

Основні футболісти Динамо відпочивають після гри за збірну України, тому Мірча Луческу дає шанси молоді. У стартовому складі вийшли здебільшого резервісти, а лідерами були досвідчені Буяльський та Бєсєдін, яким в атаці компанію склали Ванат і Волошин. Саме Вікентій був найпомітнішим серед динамівців до перерви. Завдяки настирливому пресингу зробив декілька перехоплень на чужій половині, а з м'ячем постійно шукав опції для загострення.

У Динамо значно активнішим був правий фланг, де атаку постійно підтримував Кравченко. Щоправда, йому не вистачало точності в прострілах. Пройшла дуже класна комбінація з оригінальними пасами Буяльського та Волошина, яка завершилася поганим прострілом Вівчаренка. Це був найкращий момент киян у матчі. Бєсєдін нечасто зустрічався з м'ячем, однак все одно відзначався фірмовою працездатністю та пресингував. Двічі мав шанси, до удару справа не дійшла.

Динамо володіло ініціативою та грало з позиції сили, але Лозанна гарно вибігала в контратаки. Господарі забили швидкий гол після грубої обрізки Андрієвського перед штрафним майданчиком. Трей Койл підхопив м'яч та ідеально пробив в дальній кут без шансів для Нещерета. А наприкінці першого тайму вихованець Арсенала оформив дубль, коли кияни не встигли повернутися в оборону, а Койл з гострого кута пробив під поперечину (тепер Андрієвський обрізав команду на чужій половині).

У другому таймі Динамо організувало непогані атаки. Андрієвський обігрався з Ванатом і безадресно прострілив, потім Олександр неточно пробив з лінії штрафного, а удар Буляьського заблокував захисник. Можна пригадати моменти зі стандартів. Андрієвський ледь не забив з допомогою рикошету, потужний удар Вікентія Волошина потягнув голкіпер. Перспективно розрядив гармату Ванат – знову на місці воротар. Гармаш старався повести команду за собою, але якісних моментів більше не було.

Динамо зазнало першої поразки у цьому році. Мірча Луческу мав 21-матчеву безпрограшну серію в спарингах (15 перемог і 6 нічиїх), яка сьогодні обірвалася. До старту в Лізі чемпіонів ще три тижні та багато контрольних поєдинків. До того ж основні футболісти підсилять команду після відпустки. Перший матч з Фенербахче запланований на 20 липня.

Івердон-Спорт – Динамо: Цітаішвілі повертається, Яцик творить супергол, а деякі гравці роблять заявку на відхід