УКР РУС

"Динамо" також може не зіграти матч 1/4 Кубка України

30 листопада 2016 Читать на русском

Аналітик Євген Гресь побоюється, що у зв'язку з поганими погодними умовами у східній Україні буде відмінено ще один матч чвертьфінальної кубкової стадії.

Нагадаємо, гра "Полтава" – "Шахтар" не відбудеться через жахливий стан газону. Матч "Нафтовик-Укрнафта" – "Динамо" можуть не зіграти сьогодні о 17:00, як було заплановано через ті ж причини.

"Не хотів зайвий раз нагнітати обстановку, коли побачив у календарі дату проведення матчів 1/4 фіналу Кубка України. До ворожки теж не ходив – ймовірність участі в цьому раунді представників нижчих ліг за нинішньої схеми турніру була досить велика. Клубів, які виступають на стадіонах, м'яко кажучи, не готових до складних погодних умов.

Добре, що пронесло Миколаїв, а ось Полтаву занесло. Не виключено, до речі, що така ж доля спіткає ввечері і Охтирку – існує велика ймовірність, що і "Динамо" сьогодні не зіграє... Форс-мажор – це те, що неможливо передбачити, а це не форс-мажор. Який вихід? Можна було провести сьогодні повноцінний тур чемпіонату (все-таки клуби УПЛ зобов'язані тримати свої газони в належній готовності), а кубкові поєдинки у футбольній глибинці зіграти за нормальних погодніх умов.

Втім, заднім числом ми всі розумні. Але треба вміти заглядати в майбутнє. Ось, наприклад, наступний сезон необхідно буде закінчити тижнів на три раніше, ніж нинішній – у 2018 році пройде Чемпіонат світу. Як ущільнювати календар? Адже абсолютно очевидно, що в Україні важко було проводити матчі взимку, навіть коли кризи не було. А зараз? Запитайте у клубів, в яку копієчку обходиться підігрів галявини з нинішніми тарифами", – написав Гресь у своєму Фейсбук.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу