УКР РУС

"Динамо" та "Шахтар" втрачають очки. Підсумки 25 туру УПЛ

14 квітня 2014 Читать на русском

Боротьба за чемпіонство загострюється.

"Металіст" - "Таврія"

У Харкові місцевий “Металіст” здобув першу перемогу у весняній частині чемпіонату України. Для підопічних Ігоря Рахаєва ці три очки мають велике значення для бойового духу, адже харків'ян довго переслідували невдачі та розчарування.

Щодо самої гри то варто сказати, що господарі поля цілком заслужено обіграли гостей із Криму, які не змогли нічого протиставити майстерності та організації гри “Металіста”. Відтак підсумковий результат 1:0 цілком закономірний. І тепер харків'яни знову повернули собі 4 сходинку у турнірній таблиці.

"Дніпро" - "Металург" З

З аналогічним результатом завершився поєдинок між “Дніпром” та “Металургом” З. Хоча у цьому матчі український гранд володів ще більшою перевагою, ніж харків'яни у поєдинку з “Таврією”. Підопічні Хуанде Рамоса знали, що “Шахтар” та “Динамо” втратили очки, відтак просто не мали права не скористатися помилкою конкурентів у боротьбі за золоті нагороди.

Один влучний удар Селезньова приніс перемогу Дніпропетровську, завдяки якій вони зрівнялися із чемпіоном України за кількістю очок.

Окремо варто згадати про стадіон “Дніпро Арена”, а якщо правильніше сказати, то про газон, який перебуває у жахливому стані. Додамо до трави трохи дощу, як це було у суботньому матчі, і ми отримаємо поле для вирощування картоплі.

Сподіваємося, що літом керівництво клубу таки виконає обіцянку й замінить газон та новий, щоб у новому сезоні “Дніпро” зумів дивувати своєю грою у єврокубках вже на покритті найвищого класу.

"Зоря" - "Чорноморець"

Поєдинок між “Зорею” та “Чорноморцем” обіцяв бути цікавим та непередбачуваним. У підсумку глядачі побачили досить непогану гру у виконанні обох команди, яка завершилася мінімальною перемогою луганців. Додамо, що “Зоря” здобула другу перемогу поспіль, що значно покращило їхнє турнірне становище. Тепер підопічні Вернидуба перебувають на 7 сходинці, натомість “Чорноморець” опустився на одну позицію й знову посідає 5 місце.

"Карпати" - "Динамо"

Центральний поєдинок туру відбувся у Львові. “Карпати” та “Динамо” подарували справжнє свято футболу, догодивши своєю грою найбільш прискіпливим шанувальникам цього виду спорту. Команди забили 4 голи та зберігали інтригу до останніх хвилин. Звичайно, зважаючи на статус суперників, можна сказати, що кияни втратили очки, але якщо проаналізувати саму гру, то нічия 2:2 — повністю відповідає подіям на полі.

“Карпати” грали дуже розумно та красиво, створювали гольові моменти та намагалися не поступатися киянам у швидкості та володінні м'ячем. Перевага “Динамо” була незначною, відтак столичному клубу довелося задовольнитися одним очком.

Окремо відзначимо вболівальників команд, які активно підтримували та розважали весь стадіон впродовж усього протистояння. А вранці у день матчу провели на “Арені Львів” товариський поєдинок, черговий раз довівши, що Україна — це єдина країна.

"Ворскла" - "Шахтар"

Несподіваним результатом завершився поєдинок у Полтаві. “Ворскла” зробила сенсацію, обігравши донецький “Шахтар”. Господарі поля здивували усіх своєю самовіддачею та якісною грою, не залишивши шансів донеччанам на успіх.

Зазначимо, що “гірники” провели далеко не найкращу гру у сезоні, але не можна применшувати заслуг полтавської команди, яка зуміла проявити характер й вистояти у протистоянні із українським грандом.

Відтак позиції донецького “Шахтаря” у турнірній таблиці похитнулися, і підопічні Луческу вже не є одноосібними лідерами першості. Це означає, що останні тури будуть ще більш напруженими та вирішальними, а особливо наступний матч донеччан з “Динамо”, який відбудеться вже цієї середи.

Спільний марш фанатів "Ворскли" та "Шахтаря"

"Металург" - "Севастополь"

25 тур розпочинався у п'ятницю двома непримітними матчами. І якщо перший поєдинок між “Іллічівцем” та “Волиню” був посереднім й не запам'ятався чимось особливим, то протистояння донецького “Металурга” та “Севастополя” було видовищним та цікавим.

Команда Сергія Ташуєва відзначилася трьома м'ячами-шедеврами, кожен з яких заслуговує на звання гол туру. Мораєс відкрив рахунок, а Александре відзначився дублем, дозволивши “металургам” відсвяткувати розгромну перемогу 3:0.

“Севастополь”, хоч і не зумів відповісти супернику влучними ударами, продемонстрував не менш яскравий футбол та створював серйозні проблеми обороні донецької команди. Але м'яч вперто не хотів залітати у ворота Паньківа. У підсумку “Металург” здобув важливу перемогу, яка значно покращила шанси донеччан у боротьбі за зону єврокубків.

Цей вікенд в УПЛ запам'ятався красивими голами, перформансами фанатів та маленькими подвигами команд, які відібрали очки у лідерів. Сподіватимемося, що наступний тур подарує не менше емоцій та вражень, а головне стане окрасою трудових буднів, адже чемпіонат України повернеться до нас вже за два дні.

Юрій Шутка, Футбол 24