УКР РУС

"Динамо", "Шахтар" і збірна України грають лише завдяки характеру, але проявити його ніяк не можуть, – ескперт

5 серпня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний аналітик Євген Гресь поділився думкою про невдалі виступи українських клубів та національної збірної на міжнародній арені.

"Яка воля, така й доля...

Ця проблема не сьогоднішня. І навіть не вчорашня. Начебто завдяки характеру тільки і граємо, а в потрібний момент проявити його ніяк не можемо. Безхребетні?

"Шахтар", здавалося б, давно вийшов за рамки вітчизняного менталітету, але відсутність волі до перемоги здолати в собі ніяк не може. Ви подумайте тільки – в 20-ти останніх випадках, коли єврокубковий суперник "гірників" відкривав рахунок, "помаранчево-чорні" врятувалися тільки 4 рази! Остання вольова перемога датована листопадом 2012 року, але згадувати її взагалі не хочеться. Запис виїзної гри з "Норшеланном" взагалі потрібно ховати подалі від наших дітей...

У "Динамо", втім, ситуація не на багато краща. Кияни не перемагають на міжнародній арені, пропускаючи першими, ще з часів Олега Блохіна. За Сергія Реброва у них навіть вольових нічиїх не було!

Збірна України – взагалі болюча тема. Там пропущений гол в офіційному матчі, як і у "Шахтаря", гарантує поразку на 80%. Але у "гірників" хоч існує план Б. Не виконується, але існує. А у національної команди його давно немає навіть на папері..." – зазначив Гресь у фейсбуці.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях

Хто стане суперником "Шахтаря" у Лізі Європи? Сенсаційні м’ясники із Кіпру, Григорчук і компанія