УКР РУС

"Динамо" проводить свій найгірший чемпіонат за Реброва, врятувати може лише Ліга чемпіонів, – експерт

16 жовтня 2016 Читать на русском

Футбольний аналітик Євген Гресь поділився думкою про ситуацію в "Динамо" після нічиєї з "Чорноморцем" (1:1).

"Тепер уже точно можна сказати, що навіть за сухим результатом "Динамо" поки проводить свій найгірший чемпіонат під керівництвом Сергія Реброва. Два роки тому у киян було 3 осічки після 11-ти турів, рік тому – 2, а зараз – 4. Причому всі вони стали, швидше, заслуженими, ніж випадковими, і це підтверджують певні ігрові характеристики. Ліга чемпіонів виглядає для команди, немов запасний аеродром – буквально двома матчами в цьому турнірі можна врятувати, по суті, всю першу половину сезону...

Втім, вболівальників куди більше хвилює, як врятувати гру колективу. Як зробити, щоб на неї приємно було дивитися не раз на місяць, а хоча б в два рази частіше. І не один другий тайм після програного першого. У тому, що виконавців столичного клубу лихоманить, можна судити не тільки по нерозторопності провідного захисника "Динамо" і його стабільно нестабільної поведінки, а й за кількістю невимушених помилок і втрат м'яча в найпростіших ігрових ситуаціях. Навіть якщо одесити і не намагались утекти в першому таймі в контратаки, "динамівці" їх самі змусили! І це вже питання далеко не тактичного характеру, а індивідуальної відповідальності. Точніше, її відсутності.

Ребров: Хочете сказати, що судді в кожній грі допомагають "Динамо"?

Добре, що знову врятував стандарт. Ось і зараз доводиться повторюватися – практично кожен другий м'яч у поточному сезоні "біло-сині" забивають після розіграшу домашньої заготовки.

Не найкращий період в історії клубу, повторюся, можуть врятувати кілька матчів в Лізі чемпіонів. Хоча були у киян періоди – ще гірші. Чотири роки тому після 11-ти турів в пасиві значилися 3 поразки, а три роки тому на даному відрізку взагалі було втрачено 15 (!) очок. Тому всі ми повинні пам'ятати, хто підняв планку результатів команди, і з розумінням стежити за його першим тренерським досвідом виходу з кризової ситуації. Адже в тому, що ситуація насправді є такою, тепер уже мало хто сумнівається.

І ще. Давайте не забувати, що сьогодні "Динамо" грало не саме по собі, а проти добре організованого та гранично мотивованого суперника, і віддамо належне "Чорноморцю". А то часом здається, що у нас на "Шахтарі" з "Динамо" весь футбол клином зійшовся. Працюють ще люди. І працюють в набагато гірших, м'яко кажучи, умовах", – написав Гресь у Фейсбуці.

"Динамо" на останній секунді гри втратило перемогу в матчі проти "Чорноморця"

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях