УКР РУС

"Динамо" переманило двох футболістів "Іллічівця" в обхід Павлова: "Чохонелідзе дзвонив дитячим тренерам"

10 лютого 2017 Читать на русском

Екс-наставник "Іллічівця" Микола Павлов розповів, як відбувся перехід двох юних футболістів маріупольського клубу в стан чемпіона України.

"У нас були футболісти Кравченко і Шапаренко, які ще навчалися у школі, – пригадав Микола Павлов. – Більше, ніж півтори тисячі гривень, їм не виплачували. Я наполягав, щоб клуб підписав з ними контракти – є такий лист, адресований Бойку (тодішній почесний президент "Іллічівця" – "Футбол 24") і спортивному директору Канані, з моїм підписом. Просив, щоб їм підняли зарплату до 2,5 тисяч гривень – хлопці вже виходили в основному складі. І ніхто цього листа не підписав!

Потім футболісти опинилися в "Динамо". Чохонелідзе дзвонив дитячим тренерам. Мені ж ніхто не телефонував – я тільки від тренерів дізнався, що хлопцями у Києві цікавляться, і вдарив на сполох. Зараз там розмови пішли: "Та це Павлов відпустив". Як я міг їх відпустити?! У мене не було такого права".

"Телефонує мені Маркевич: "Що ти робив, коли Рикун приходив п’яний?" Як Микола Павлов обігрував "Динамо", ховав конспекти Лобановського і вижив під час війни

Нагадаємо, що хавбек Микола Шапаренко у складі "Іллічівця" став другим наймолодшим автором голу в історії чемпіонатів України серед команд елітного дивізіону. Удвох із півзахисником Микитою Кравченком вони стали гравцями "Динамо" після закінчення сезону 2014/15.