УКР РУС

"Динамо" на замітку. Неймовірні відіграші в історії плей-офф Ліги чемпіонів

25 лютого 2016 Читать на русском

Ганьба "Реала", подвиг "Барселони", нічний кошмар Андрія Шевченка і рецепт для киян від французів. "Футбол 24" згадав історичні перемоги клубів, які здійснили видатні камбеки.

Після важкої поразки від "Манчестер Сіті" в домашньому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з рахунком 1:3, шанси "Динамо" на вихід в чвертьфінал мізерні. Хоча історія футболу знала випадки чудесних відіграшів після навіть ще болючіших поразок.

"Арсеналу" не вистачило одного м'яча

Тільки в сезоні-2014/2015 згадуються два випадки. В 1/8 фіналу англійський "Арсенал", після домашньої поразки на своєму полі з рахунком 1:3 від "Монако", в матчі-відповіді боровся до кінця і мало не досяг успіху. "Каноніри" виграли з рахунком 2:0 в гостях, але далі пройшли монегаски. А виграти з потрібним рахунком "Арсенал" цілком міг: моменти біля чужих воріт, щоб забити третій м'яч, були прекрасні!

Як "Баварія" знищила "Порту" за тайм

А ось у мюнхенської "Баварії" в чвертьфіналі ЛЧ-2014/2015 взагалі не виникло проблем з відіграшем гостьових 1:3 після першого матчу з "Порту". Німці в матчі-відповіді знищили португальців за один тайм, до 40-й хвилини ведучи в рахунку 5:0. Закінчили з рахунком 6:1.

Провал "Реала", тріумф "Барси"

Мадридські "галактікос" зганьбилися в сезоні-2003/2004, програвши у чвертьфіналі "Монако" - 4:2 на "Сантьяго Бернабеу" і 1:3 в гостях. Причому, одним з головних могильників мадридців став колишній форвард "Реала" Фернандо Морьєнтес, який забив по голу в кожному з матчів.

А ось "закляті друзі" мадридців з "Барселони" увійшли в історію, як творці великого камбеку. У чвертьфіналі ЛЧ-1999/2000 вони відіграли гостьові 1:3 у англійського "Челсі". На "Камп Ноу" англійці були биті з рахунком 5:1. Головним героєм матчу став бразилець Рівалдо, який забив двічі.

Як Андрій Шевченко в історію потрапив

Були випадки, коли команди з честю вибиралися і з ще більш тяжкого становища. Мимовільним учасником найбільшого камбеку в історії Ліги чемпіонів став українець Андрій Шевченко. У сезоні-2003/2004 його "Мілан" в домашньому матчі легко впорався з іспанським "Депортіво" - 4:1. Але на "Ріасорі" команду Шеви чекав розгром - 0:4!

"Динамо", вчися у французів!

У всіх цих історій, по відношенню до того, що трапилося з "Динамо", є одна невідповідність: матчі проходили на полях команд, що програли перший, гостьовий, поєдинок. Киянам же матч грати на стадіоні "Сіті оф Манчестер".

Був в історії єврокубків випадок, який "Динамо" треба ретельно вивчити. Правда, не в Лізі чемпіонів, але інші умови - схожі: домашня поразка з різницею в два м'ячі і суперник-гранд.

Діло було в 1/16 фіналу розіграшу Кубка кубків-1984/1985. Скромний французький "Метц" в першому матчі був битий на своєму полі зірковою "Барселоною" - 2:4. У матчі-відповіді "Барса" відкрила рахунок, але закінчився матч з сенсаційним результатом 4:1 на користь французів! "Динамо", вчися!

Руслан Меженський, Футбол 24

"Ман Сіті" може випускати проти "Динамо" і дітей, або Ярмоленко повинен піти. Огляд британських ЗМІ