УКР РУС

Динамо може бути оштрафоване на більш ніж 100 тис грн за витівки ультрас, – юрист

24 липня 2017 Читать на русском

Футбольний юрист Маркіян Ключковський розповів, яке покарання можуть отримати Динамо і Шахтар за поведінку фанатів на матчі за Суперкубок України-2017.

Суперкубок України 2017
завершено
-

"Дії уболівальників, які привели до припинення матчу, караються обов'язковим грошовим внеском від 10 000 гривень, використання піротехнічних засобів та інших предметів – штрафом у 1 000 гривень, в разі систематичного використання можуть бути застосовані і нефінансові санкції. Те ж стосується і кидання на футбольне поле і в ігрову зону предметів: обов'язковий фінансовий штраф – 100 000 гривень, але можливі і нефінансові санкції в разі повторення. Такого масштабу цифри.

Ярмоленко – ультрас Динамо: Що ви робите на***?

Відповідно до частини 2, статті 14, яка називається "Відповідальність юридичних осіб", клуби несуть відповідальність, незалежно від провини за поведінку своїх футболістів, офіційних осіб, вболівальників і будь-яких інших осіб, які працюють до, під час і після матчу за дорученням клубу. Ця стаття відображає принцип, який прийнятий в футболі в цілому, а не окремо для України, про те, що клуб відповідає за поведінку вболівальників у будь-якому випадку.

На українській мові цей термін звучить як "відповідальність без вини", тобто клуб може не мати ніякого прямого відношення до дії вболівальників, але принципове правило – це те, що він несе за них відповідальність у будь-якому випадку", – розповів футбольний юрист Маркіян Ключковський у програмі "Великий футбол".

КДК ФФУ винесе своє рішення щодо поведінки ультрас на матчі за Суперкубок-2017 27 липня.

Генінсон: Прикро, що купка неадекватних компрометує всіх динамівських уболівальників