УКР РУС

Динамо мінімально перемогло Зорю завдяки голу Вербіча

13 травня 2018 Читать на русском

В матчі 31 туру УПЛ Динамо в Запоріжжі обіграло луганську Зорю та стало срібним призером УПЛ 2017/18.

Динамо у Запоріжжі влаштовувала лише перемога над Зорею. Крім того, кияни сподівались на втрату очок Шахтарем у поєдинку з Вересом.

Зоря, у свою чергу, ще зберігала шанси на "бронзу". Перед цим поєдинком підопічні Вернидуба відставали від Ворскли на 2 очки.

Матч активніше розпочали кияни. Небезпечний момент був у Кендзьори, проте Лунін врятував Зорю. Згодом поляк знову пробивав після стандарту – Лунін з другої спроби забрав м'яч. Зоря відповіла вже у кінцівці тайму – Бойко парирував удари Громова та Сіласа. Перший тайм завершився миром.

На початку другої половини гри команди обмінялись нереалізованими нагодами. Проте на 68-й хвилині Бєсєдін прорвався лівим флангом та викотив м'яч на Вербіча. Той спокійно переграв Луніна та відкрив рахунок. Згодом кияни могли подвоїти перевагу, але Миколенко не реалізував класний шанс, пробивши вище воріт.

Зоря могла зрівняти рахунок, проте Бойко парирував удар Фопала, а Громов не зміг добити м'яч у ворота.

У паралельному матчі Шахтар переміг Верес та став чемпіоном України, тому матч 32 туру Динамо – Шахтар вже не матиме жодного турнірного значення. Ворскла розійшлася миром з Маріуполем, а тому у 32 турі УПЛ Зорю чекає битва за третє місце. В разі перемоги підопічних Вернидуба вони стануть бронзовим призером УПЛ, будь-який інший результат подарує 3 місце Ворсклі.

УПЛ, 31 тур

Зоря – Динамо – 0:1

Гол: Вербіч, 67