УКР РУС

"Динамо" і Зінченко негарно вчинили, Ярмоленко досі не вибачився". Топ-5 тез інтерв'ю Палкіна

21 жовтня 2015 Читать на русском

Гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін розповів про ситуацію із переходом Олександра Зінченка в "Уфу" та інтерес до нього з боку "Динамо", вчинок Андрія Ярмоленка, формат УПЛ та інші важливі питання сьогодення.

1. Ситуація з втратою Зінченка.

Після скандалу з Зінченком чи будуть запрошувати маловідомих футболістів у збірну, щоб зіграти заради громадянства? Не думаю, що сьогодні у нас в країні багато людей, які можуть щось сказати проти "Динамо", в основному всі з усім згодні. Але ми не будемо погоджуватися, якщо кияни стануть робити неправильно, - ми будемо говорити про це. А ви хочете, щоб ніхто про це не говорив? Половина стадіону задала запитання: хто такий Зінченко?

Суркіс сказав, що вже все, вони не хочуть купувати його. Бо якби вони придбали, то всім би стало зрозуміло, як це працює.

Є загальна система роботи з футболістами. У всіх Академіях всіх клубів: у Європі, Україні - скрізь! За її рамки не перескочиш. Ми, як клуб, виконуємо всі свої зобов'язання. Ми можемо точково працювати: вкрасти футболіста у "Динамо", а "Динамо" може вкрасти у нас. Але це буде виглядати так: прийти, завалити грошима і просто знищити всю систему! А якщо почнемо воювати, то, я вас запевняю, добре від цього нікому не буде. Постраждають усі.

2. Скандал з Ярмоленком.

Думаю, сьогодні треба говорити про те, що не послідувало вибачень від Ярмоленко. Він поступив негарно. Розумію - поразка, поганий настрій. Але з усіх ситуацій потрібно виходити з високо піднятою головою. Дзвінок Степаненку? Послухайте, зателефонувати Тарасу - це ні про що. Там не було вибачення, а було пояснення. Це різні речі, тому таке не приймається. Футболка залишилася лежати на полі НСК "Олімпійський" і в умах наших уболівальників. Він розповідав, що нібито не думав, не хотів, забув... Але вибачте мене, один кинув, а другий ще й наступив на неї.

3. Формат УПЛ.

Про те, що потрібно змінити формат, ми говорили вже давно і продовжуємо на цьому наполягати. Все одно ФФУ до цього прийде. І краще раніше, ніж пізніше. У Європі є безліч різних і цікавих варіантів того, як проводити чемпіонат. Просто чомусь деякі клуби, включаючи київське "Динамо", не хочуть нічого змінювати. У них немає бажання грати з нами більше двох матчів. Якщо буде більше поєдинків, то це вже питання.

4. Трансфери.

Плани придбати форварда на заміну Луїсу Адріано? У нас є Гладкий, Факундо, який повинен доводити... Ми і від Бернарда чекали результатів певний час. Але подивіться зараз! Те ж саме і з Феррейрою - він повинен доводити, що ми не дарма його придбали. Має бути здорова конкуренція - і вона у нас є. А там ще й футболісти Академії будуть підтягуватися. Щодо Тейшейри, то все буде залежати від пропозицій. На даний момент інтерес є, але якихось реальних пропозицій, які б нас зацікавили, ні.

5. Проблеми клубів УПЛ.

Ліміт щодо орендованих футболістів? Ніякий ліміт не призводить ні до чого хорошого. Є інші норми регламенту. Якби ФФУ нормально, за всіма критеріями займалася атестацією клубів, то багато клубів цю атестацію просто б не пройшли. Тому що не відповідають вимогам. Ви уявляєте команду, у якої немає своїх футболістів? Можна зареєструвати свій клуб і набрати туди, наприклад, гравців "Динамо"! Та ж ситуація зі ставками, яка сьогодні обговорюється. Це відбувається з тієї причини, що футболістам не платять зарплати, а їм треба годувати сім'ї. У ФФУ просто повинні знайти в собі сили і сказати, що в країні є, наприклад, 12 клубів, які можуть почати і закінчити сезон.