УКР РУС

"Динамо" і "Дніпро" в грі, "Металіст" без шансів. Анонс ЛЄ

27 листопада 2014 Читать на русском

Сьогодні три українські команди зіграють свої матчі передостаннього туру Ліги Європи.

До закінчення групового етапу ще два тури, але, на жаль, для однієї нашої команди турнір де-факто закінчився. «Металіст» програв усі чотири попередні поєдинки і втратив навіть теоретичні шанси на плей-офф. А от для «Динамо», а особливо для «Дніпра», справжня боротьба тільки починається.

«Динамо» - «Ріу Аве» - 20:00, Київ, «Олімпійський», арбітр - Том-Харальд Хаген (Норвегія)

В першому матчі в Португалії кияни не мали ніяких проблем з «Ріу Аве». За логікою, не повинно виникнути несподіванок і сьогодні. Тим паче, перемога дозволить «динамівцям» оформити вихід в наступний раунд, а при вдалих обставинах навіть забронювати собі перше місце, тоді як у суперника мотивації не залишилось – португальська команда втратила усі шанси на продовження боротьби. Впевнений у свої силах і наставник «Динамо» Сергій Ребров, який не просто хоче перемогти португальців, а й у підсумку зайняти першу сходинку в групі. Відносних проблем може додати відсутність через дискваліфікацію захисника Драговіча, але навряд чи ця втрата повинна стати ключовою.

 «Трабзонспор» - «Металіст» - 20:00, Трабзон, «Хюсеїн Авні Акер», арбітр - Маттіас Гестраніус (Фінляндія)

«Металіст» цього року відверто розчарував. Якщо в минулі сезони харків’яни вдало виступали Лізі Європи, то цей рік, м'яко кажучи, виявився провальним. Чотири матчі – чотири поразки – такий наразі підсумок виступів «Металіста» в ЛЄ. І, можливо, це ще не кінець. Сьогодні харків’яни гостюють в Туреччині, де, як відомо, очки даються нелегко. «Трабзонспор» ще не забронював собі місце в плей-офф, тому сподіватися на позитивний результат для української команди і цього разу вкрай важко. Зрештою, харків’яни своє слово в цьому сезоні вже сказали і навіть перемога може стати лише невеликою втіхою – наприклад, плюсом в скарбничку коефіцієнтів, що, в принципі, важливо, але глобально картину не міняє. Як пообіцяв головний тренер «Металіста» Ігор Рахаєв сьогодні ми побачимо «сплав основи й молоді», адже основне тепер, за його словами, – чемпіонат України.

«Інтер» - «Дніпро» - 22:05, Мілан, «Джузеппе Меацца», арбітр - Боббі Медден (Шотландія)

На «дніпрян», мабуть, чекає найважче завдання. По-перше, звісно, - це рівень суперника. «Інтер» - команда класу Ліги чемпіонів, а в Лізі Європи є одним з головних фаворитів турніру. По-друге – надважка турнірна ситуація. Важко собі уявити, що було б, якби «Дніпро» не взяв три очки в Азербайджані, адже навіть після перемоги в минулому турі дніпропетровці лише треті. Так, в «Сент-Етьєна» і «Карабаха» теж по 4 очки, але простішим виглядає календар – обоє прийматимуть «Інтер» вдома, тоді як команда Маркевича гратиме на «Джузеппе Меацца». Зрештою, шукати якісь виправдання для «дніпрян» не варто – перед початком турніру всі в рівних умовах. А хто і як витрачає очки – це вже інше питання. «Дніпро» зазнав непотрібної поразки від «Інтернацонале» вдома, про домашній матч з «Карабахом» - взагалі можна промовчати. Як підсумок – треба брати три очки в Мілані, інакше навіть перемога в останньому турі може не вивести «Дніпро» у наступний раунд.

Олег Телюк, Football24