УКР РУС

Динамо – Десна: післяматчева прес-конференція Олександра Хацкевича

23 вересня 2018 Читать на русском

Головний тренер Динамо Олександр Хацкевич розповів про перемогу над Десною, Вербіча на позиції центрфорварда та поточний стан справ у команді.

"Важко долати насичену оборону і в такій ситуації дуже важливий перший гол, який ми забили перед перервою зі стандарту. Завдяки цьому другий тайм був більш ефективним в плані руху.

Динамо – Десна – 4:0 – відео голів та огляд матчу

У першому таймі нам не вистачало вільних зон, Десна дуже швидко сідала на свою половину поля, і тільки за рахунок флангових передач ми створювали напівмоменти. У другому таймі з'явилося більше простору, вільні зони, і ми змогли це використати.

Після цього результату дійсно трохи спала напруга. Позитивний результат все-таки додає і сил, і впевненості, якої якраз не вистачало в першому таймі. Острах помилки завжди присутня, коли немає результату. До того ж тиск, який в першу чергу відчувають футболісти, читаючи Інтернет. Я їм сказав, головне - те, що ми говоримо між собою всередині команди. Тому що в Інтернеті це все з'являється вже після гри, постфактум.

Динамо розгромило Десну, перервавши шестиматчеву безпереможну серію

У нас є проблеми і ми їх намагаємося вирішувати. Графік у нач достатньо жорсткий, і на сьогоднішній день у нас немає 20 рівноцінних футболістів. І тут ми десь витискаємо з хлопців все, що можемо. І потрібно їх підтримувати. Якби у нас було 20 рівноцінних гравців, я би взагалі був спокійним. Але не на всіх позиціях у нас є достатня конкуренція.

Чому не потрапляє до складу Андрієвський? Саша це той футболіст, який і вимоги розуміє, але в нього була травма і він пропустив близько 10 днів. Він лише тиждень працює в загальній групі. Йому потрібен час, щоб набрати ті кондиції, які були у нього до травми.

Вербіча я ще раніше хотів використати на позиції центрального нападника. Але десь не вистачало навіть сміливості, можливо, його ставити. Адже за Копенгаген він грав на цій позиції, і в Лізі чемпіонів. Він зіграв десь 12 матчів на позиції центрфорварда.

Вчора ми поговорили з ним після тренування. Вербіч сказав, що немає ніяких питань, він грав на цій позиції та знає вимоги до цієї позиції. Деякі моменти і ми йому пояснили. Головне, що він сьогодні забив, чиплявся за м'ячі, вдало діяв у підіграванні. Нападник має забивати, він сьогодні зі своїм завданням впорався.

Чому не грав Піваріч? Йому потрібно було дати відпочити. Він не проходив з нами збори. Графік у нас достатньо насичений. Миколенко? Він добре проявляє себе в молодіжній команді, тому ми нічим тут не ризикували.

Че Че та Сідклей? Знову скажу, що я розраховую на кожного футболіста. А ті, хто на сьогодні краще готові та розуміють вимоги на певній позиції, ті і грають", – зазначив він на прес-конференції після матчу з Десною.