УКР РУС

Динамо з камбеком вперше не програло у 2023 році – дебют юного бомбардира, 2 шедеври і привоз, травма одного з найкращих

31 січня 2023 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Динамо та Аустрія Лустенау зіграли внічию (2:2). Команда Луческу видала видовищний контрольний поєдинок. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч 31 01 2023

Динамо – Аустрія – 2:2

Голи: Попов, 52, Вівчаренко, 60 – Фрідрікас, 28, 34

Динамо: Нещерет – Караваєв (Тимчик, 46), Сирота (Боль, 46), Бурда (Попов, 46), Дубінчак (Вівчаренко, 46) – Сидорчук (Андрієвський, 46), Лонвейк (Яцик, 46) – Волошин (Беніто, 46, (Кремчанін, 76)), Шепелєв, Діалло (Царенко, 46) – Пономаренко (Гармаш, 46)

Після двох товариських матчів без голів і результату Динамо протистояла 8 команда поточного сезону чемпіонату Австрії. Лустенау також не вражає останнім часом, програвши 3 з 4 спарингів. Аустрія, втім, виступила в них напрочуд видовищно. Суперник киян у 4 з 5 спарингів на зимових зборах пропускав по 3 голи.

Динамо – Аустрія Лустенау: онлайн-трансляція матчу (відео)

Перший удар трапився аж на 8 хвилині. Аут від Караваєва, Волошин у боротьбі пропустив, а 17-річний дебютант Пономаренко під тиском слабенько пробив у руки голкіпера. На 14-й динамівці рописали красиву комбінацію. Волошин технічно розбив пресинг з допомогою спритного маневру і гри п'ятою. Караваєв підхопив і на швидкості розвинув швидку контру, Шепелєв прострілив, а Діалло у падінні не прошив кіпера. Пономаренко смілив узяв гру на себе, отримавши снаряд після рикошету. Міг би покотити на Шепелєва чи Волошина, але обрав обвідний удар – незначний промах.

Якісні спроби масованого пресингу проходили в команди Луческу і у попередніх спарингах. Волошин скористався однією з таких злагоджених дій і підібрав м'яч, Сидорчук віддав у штрафний, а там Пономаренко знову вирішив зіграти нахабно. Матвій прокинув поміж ніг супернику, і тільки останній оборонець на пару з воротарем погасили пожежу. Динамо пропускає шалений гол на 28 хвилині. Фрідрікас отримав простір від Лонвейка і Діалло, які ліниво накривали суперника, і бабахнув метрів з 30 за складною траєкторією без шансів для Нещерета.

Австрійський форвард оформив дубль на 35 хвилині. Сирота намудрував і віддав недбалий поперечний пас. Фрідрікас підхопив, з легкістю оббіг Бурду і спокійно покотив повз Нещерета. Кілька спроб Волошина прорватися у фінальній третині через дриблінг чи обіграш з партнерами. Не дуже продуктивно. Пономаренко знову під тиском опонента пробиває у блок, а потім ледь не накриває голкіпера, який дуже довго думав, куди вибити. Непоганий дебют для 17-річного вихованця, який у складі збірної України U-17 забив 7 голів за 3 матчі відбору на Євро 2023.

Боль класно закинув з глибини на Вівчаренка. Лівий захисник заробив небезпечний штрафний, отримавши болючий удар по нозі. Гармаш без свистка пробив, голкіпер ледь встиг зорієнтуватися і парирувати, але Попов був єдиним на добиванні. Австрійці обурювалися такому розіграшові, але суддя гол зарахував. Майже відразу динамівці мали забивати і другий. Знову працює пресинг. Беніто підхопив і продовжив. Андрієвський вивів Царенка сам на сам із воротарем, але 18-річний півзахисник запоров момент ударом повз правий кут.

Беніто у 2 поспіль матчі дуже активний. Нігерієць котить Шепелєву, той по науці шукає Яцика на розстрільній позиції, але захисник зіграв на випередження. Пройшла гостра атака Аустрії лівим краєм. Нещерет потягнув удар впритул. А ось вам знову Беніто – 24-річний вінгер корпусом відтер суперника на правому фланзі, віддав у центр. Там Шепелєв невдалою передачею, здавалось, завершив атаку, але Вівчаренко підхопив і з носка вгатив під поперечину. На перший гол-красень Фрідрікаса знайшлася не менш ефектна відповідь.

Андрієвський також привіз момент на свої ворота невдалою спробою закинути на фланг. Аустрія швидко організувала наступ, але Нещерет виручив у дуелі тет-а-тет, офсайд до того ж. Беніто двічі розгубився у простих ситуаціях, змарнувавши перспективні атаки. Хоча непогано відкривається, сміливо обігрує нігерієць, додає сили і нестандартних ходів атаці. Шепелєв і Гармаш змусили суперника помилитися перед штрафним. Денис пробивав практично у порожні ворота після пасу Андрієвський, але дав вище.

Яцик уже не вперше зухвало йде на двох суперників і пробиває. Непогано, однак також вище. Беніто тримається за ногу, дісталося динамівцю, який відверто пожвавив атакувальну гру. Кремчанін вийшов замість нігерійця. Простріл Шепелєва заблокували, Андрієвський підібрав, миттєво пробив і мінімально схибив. Яскравий момент Царенка. Розібрався з тріо суперників і віддав у розріз. Кремчанін не переграв голкіпера. Наступний матч Динамо зіграє 3 лютого проти житомирського Полісся.

Є перші голи та принаймні нічия, а не поразка. Водночас знову вистачало помилок в обороні (Сирота зараз мав би бути головним у царині першого пасу, а подарував супернику результативний вихід сам на сам, хоча Олександра ніхто навіть не пресингував особливо), а Нещерет уже не вперше пропустив гармату з надто далекої відстаній. Поганенька реалізація завадила витягнути перемогу. Однак складно на щось нарікати, адже самі забили досить випадкові голи. Перший суддя в офіційному матчі міг би й не зарахувати, другий навряд чи зможуть кияни повторювати з якоюсь постійністю.

Молодь потроху освоюється. Царенко запоров момент, але віддячив партнеру суперпасом – міг бути ще один витвір мистецтва. Пономаренко дебютував без зайвої скромності. Шукає паси і удари, відкривається в зони, не цурається дриблінгу. Волошин грає доволі розумно, але поки не настільки гостро, як звикли з часів його феєрії у молодіжці. Яцик демонструє непогану настирність біля чужих воріт, хоча іноді молоді динамівці аж надто багато беруть на себе, не помічаючи партнерів.

Діалло і Беніто цілком могли б сформувати легіонерську пару вінгерів. Останній навіть дещо дивує своїми корисними діями попереду, хоча іноді заграється з дриблінгом. А ось Лонвейк після вилучення у попередній грі сьогодні ще й розчинився на полі. Гол прилетів фактично з його зони відповідальності. Цікаво, що сьогодні в обох таймах під нападниками діяв Шепелєв. Володимир організував кілька цікавих моментів, жорстко пресингував, але з останнім пасом було не все гладко. Царенко, більш звичний до ролі десятки, вийшов на лівому фланзі, де не загубився.

Андрієвський виглядав динамічнішим за Сидорчука. Олександр двома пасами створив 2 стовідсоткові моменти для динамівців у штрафному, один з яких загубив саме згаданий 18-річний плеймейкер. Із крайніх захисників Караваєв і Вівчаренко були цікавішими попереду. Фланг Тимчика не вперше на цих зборах пропустив убивчий момент на свої ворота. Українські фулбеки комфортніше почувалися у зв'язці з земляками, діяли агресивніше, ніж ті, кому довелося взаємодіяти з легіонерами. Цікаві напрацювання у плані командного пресингу на різних ділянках поля намагаються розвивати. Нерідко кияни отримували з цього пожиток у вигляді легких моментів.