УКР РУС

Динамо зіграло внічию з АЕКом і вийшло в 1/8 фіналу Ліги Європи: огляд матчу

22 лютого 2018 Читать на русском

Динамо та АЕК не забивали голів у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

У першому матчі Динамо розписало з АЕКом результативну нічию, тому сьогодні киян влаштовувала нульова мирова.

Найгостріший момент першого тайму трапився після помилки Дениса Бойка, але Микола Морозюк вибив м'яч з лінії воріт Динамо. В аналогічній ситуації на протилежному кінці поля рятівником АЕКа виступив Серхіо Араухо.

По перерві суперники обмінялися відмінними моментами, але Жуніор Мораєс, обігравши трьох суперників, не проштовхнув м'яч у сітку гостей, а Масуд Шоджаеї дивом з кількох метрів пробив повз ворота Динамо.

Динамо – АЕК: післяматчева прес-конференція Олександра Хацкевича

АЕК до фінального свистка продовжував володіти ініціативою, а кияни продовжували гостро відповідати на контратаках – Гонсалес, Мораєс і Циганков могли принести перемогу. Втім, до фінального свистка команди так і не відкрили рахунок.

Таким чином, Динамо двічі зіграло з АЕКом внічию та вийшло в 1/8 фіналу Ліги Європи. Суперник українців в наступному етапі турніру визначиться завтра шляхом жеребкування.

Прогнозований сценарій матчу

Зустріч на НСК "Олімпійський" пройшла за прогнозованим сценарієм: греки більше атакували, а господарі сконцентрувалися на стримуванні суперника і регулярно вибігали в контрнаступи. З перших хвилин футболісти АЕКа очікувано заволоділи ініціативою та знаходили можливості для небезпечних ударів.

Динамо – АЕК: післяматчева прес-конференція Маноло Хіменеса

Це стало наслідком того, що Динамо, маючи позитивний рахунок, знову зіграло від оборони. Позбавити АЕК простору не завжди вдавалося, і моменти біля воріт Бойка виникали. Підопічні Маноло Хіменеса на старті кожного з таймів влаштовували тиск на володіння "біло-синіх". Оборона Динамо декілька разів припустилася критичних помилок. Однак гості за них не покарали, а на табло збереглися омріяні "нулі".

Динамо повинно працювати над контратаками

У першому таймі киянам не дуже добре вдавалася контргра – бракувало швидкості, спритності та правильних рішень в заключній стадії. Гонсалес, Гармаш і Мораєс не знаходили взаєморозуміння і самі "пороли" перспективні випади.

В останній третині матчу, коли АЕК великими силами безуспішно намагався вразити українські ворота, передня лінія Динамо мусила реалізувати хоча б один свій шанс. Хорошу можливість мав Циганков, а Мораєс та Гонсалес змарнували просто розкішні моменти.

Бойко: знову більше позитиву, ніж негативу

На старті зустрічі на ударну позицію виходили Араухо, Христодулопулос та Бакасетас – голкіпер Динамо в цих епізодах контролював ситуацію. По перерві Бойко потягнув з кутів влучні удари Бакакіса та Христодулопулоса та підтвердив свій клас гри на лінії.

Виходи Дениса традиційно були нервовими. У середині першого тайму він дуже грубо помилився: налетів на Гармаша і не зловив простий м'яч. Ситуацію на лінії воріт врятував лише Морозюк.

Цей епізод міг стати для Динамо фатальним, але не став. Тому, як і загалом у грі Динамо, знову відштовхуємося від кінцевого результату. Сейви Дениса Бойка принесли киянам багато користі, а за ляп його не покарали.

Гравець матчу – Тамаш Кадар

Оборона Динамо зіграла на нуль і в будь-якому разі заслуговує похвали, але жоден з гравців команди не виділявся на фоні партнерів. Морозюк врятував, проте згодом ледь не привіз гол – Шоджаеї з метра промахнувся. В тому ж моменті погано зіграв Хачеріді. Тамаш Кадар, у свою чергу, явних фейлів не припустився.

Динамо – АЕК – 0:0