УКР РУС

Динамо – Зоря та ще три недільні матчі 30-го туру УПЛ. Анонс

21 травня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

"Футбол 24" представляє анонс недільних матчів 30-го туру УПЛ: Карпати – Ворскла, Шахтар – Олімпік, Олександрія – Чорноморець, Динамо – Зоря.

Карпати – Ворскла

21 травня. 14:00. Львів. "Арена-Львів"

Головний арбітр: Микола Кривоносов

Телетрансляція на каналі "Уніан", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Матч Карпат проти Ворскли з турнірної точки зору більш важливий для львівського клубу, оскільки підопічні Олега Дулуба ще не забронювали собі місце в Прем'єр-лізі на наступний сезон. Хоча не варто і скидати з рахунків слова представників Ворскли, які заявили, що команда прагне зайняти найвищу сходинку в групі 2 за підсумками чемпіонату.

У минулому турі Карпати неймовірним чином вирвали перемогу в матчі проти Дніпра з рахунком 3:2, програючи 0:2 по ходу зустрічі.

Полтавчани розійшлися миром у матчі з Зіркою (1:1). Першою забила Ворскла, Дмитро Хльобас потужним ударом відправив м'яч під поперечину. Відсвяткувати перемогу в тому матчі полтавчанам завадила помилка Богдана Шуста, який пропустив несильний удар від Загальського з дальньої дистанції. З огляду на цю помилку, імовірно свій шанс показати себе в воротах отримає Богдан Сарнавський.

Втрати у вигляді дискваліфікації є у обох команд, стосуються вони в більшій мірі оборонних порядків. У Ворскли пропускає матч через перебір карток капітан команди Володимир Чеснаков. У Карпат з тих же причин не зможуть зіграти: Грисьо, Вербний і Дитятьєв.

Що стосується самої гри, то варто очікувати більше бажання і мотивації саме від Карпат. Крім турнірних завдань, рідні вболівальники на "Арені-Львів" також стануть каталізатором цього.

Орієнтовні склади команд

Карпати: Боровик – Мірошниченко, Матвієнко, Нестеров, Лобай – Худоб'як, Голодюк, Чачуа, Ксьонз, Гуцуляк – Гладкий

Ворскла: Сарнавський – Сапай, Ребенок, Даллку, Чижов – Шарпар, Ткачук, Кравченко, Мякушко – Одарюк, Хльобас

Шахтар – Олімпік

21 травня. 17:00. Київ. Стадіон "Динамо" імені Лобановського

Головний арбітр: Дмитро Кутаков

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Донецьке дербі, яке відбудеться в Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського обіцяє бути дуже цікавим. "Гірники" вже чемпіони і особливих турнірних завдань не мають, чого не скажеш про Олімпік, який вперше в своїй історії може не тільки завоювати місце, яке дає право виступати в Лізі Європи в наступному сезоні, але і поборотися за бронзові медалі чемпіонату з луганською Зорею.

У попередньому турі Олімпік трохи несподівано на цьому ж стадіоні обіграв Динамо (2:1) в день 90-річчя київського клубу. Цей результат дозволив підопічним Романа Санжара зберегти триочкову відстань до Зорі.

Яка мотивація може бути у Шахтаря? "Гірники" в пресі вже заявили, що хочуть поставити рекорд у вигляді відриву між першим і другим місцем, який становить 18 очок (на даний момент між Шахтарем і Динамо 17 очок). Ось, мабуть, і вся мотивація Шахтаря. Є висока ймовірність того, що Шахтар, який завоював Кубок України 17-го травня в Харкові, в матчі проти Олімпіка дасть можливість проявити себе футболістам з найближчого резерву. Але радіти Олімпіку з цього приводу все ж не варто. Адже, коли в запасі сидить основний правий захисник національної збірної, то це говорить про досить високу якість глибини складу. Тим не менш, не будемо забувати, що Олімпік в цьому сезоні двічі примудрявся відбирати очки і у основного складу "помаранчево-чорних".

Гринь не зіграє за Олімпік у матчі проти Шахтаря

Напевно Олімпік в матчі проти Шахтаря не буде всіма силами бігти в атаку, а в основному зосередиться на обороні своїх воріт і по максимуму буде намагатися реалізовувати ті гольові моменти, які будуть виникати біля воріт "гірників".

Орієнтовні склади команд

Шахтар: Шевченко – Бутко, Кривцов, Ордець, Азеведо – Малишев, Алан Патрік, Коваленко, Дентінью, Тайсон – Бланко Лещук

Олімпік: Махарадзе – Шестаков, Гришко, Іллой-Айєт, Немчанінов – Брикнер, Богданов, Поступаленко, Сергійчук, Моха – Матяж

Олександрія – Чорноморець

21 травня. 19:30. Олександрія. КСК "Ніка"

Головний арбітр: Анатолій Абдула

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

До кінця чемпіонату залишається 3 тури. Чорноморець і Олександрія мають рівну кількість зароблених очок – 37 і ділять 5 і 6 місця. Цей матч, який відбудеться в Олександрії носить статус найпринциповішого у всьому 30-му турі УПЛ. Дуже може бути, що саме в цьому матчі буде вирішуватися, яка з команд в наступному сезоні буде грати в кваліфікації Ліги Європи, а яка завоює титул "невдахи" і займе підсумкове шосте місце.

У попередній зустрічі на "Ніці" Чорноморець зумів увезти 3 очки завдяки голу Дмитра Коркішка. Але відзначимо, що тоді кадрова ситуація було критичною у Олександрії. Не можна сказати, що зараз все відмінно в цьому плані у Володимира Шарана, але деякі футболісти зуміли все ж відновитися і зможуть зіграти в цьому матчі. У Чорноморця варто відзначати повернення після дискваліфікації Давида Хочолави, якого дуже не вистачало "морякам" в попередньому матчі проти Шахтаря (0:3).

Результат зустрічі передбачити дуже складно. Шанси на перемогу приблизно рівні, висока ймовірність того, що єдиний забитий гол може стати вирішальним в цьому матчі.

Орієнтовні склади команд

Олександрія: Леванідов – Чеботаєв, Гітченко, Басов, Цуріков – Банада, Запорожан, Полярус, Мягков, Старенький – Куліш

Чорноморець: Безрук – Азацький, Аблітаров, Хочолава, Каплієнко, Люлька – Ковалець, Андрієвський, Коркішко, Третьяков – Хобленко

Динамо – Зоря

21 травня. 19:30. Київ. НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Катерина Монзуль

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Протистояння Динамо і Зорі в останні роки перетворилося в принципове. Цього разу інтрига матчу не настільки висока, оскільки раніше звучали припущення, що Зоря здатна в цьому сезоні нав'язати боротьбу Динамо за срібні медалі. Як виявилося – це не так. Вже зараз можна говорити, що фініш сезону Зоря провалила і тепер ще треба постаратися, щоб третю позицію в турнірній таблиці зберегти. Адже відставання Олімпіка від Зорі всього 3 очки.

Що ж стосується Динамо, то тут особливої турнірної мотивації у гравців вже немає. Але є бажання не дати Шахтарю збільшити відрив і не дозволити "гірникам" ставити нові не дуже приємні для динамівців рекорди у вигляді відриву між першим і другим місцем. Ну і також варто відзначити, що динамівці в цьому сезоні і так занадто часто засмучували своїх уболівальників і вкотре робити це столичні футболісти явно не хочуть.

У Зорі варто відзначити, що участі в матчі через пошкодження не зможуть взяти Сухоцький і Чайковський. Через дискваліфікацію не зіграє Соболь. Також Юрій Вернидуб не зможе розраховувати на Владислава Калітвінцева в цьому матчі.

Калітвінцев не зіграє за Зорю проти Динамо

Каменюка і Любенович тільки недавно приступили до тренувань в загальній групі і ризикувати їхнім здоров'ям тренерський штаб луганчан, напевно, не стане. Тому на лівому фланзі Зорі є певні проблеми. Ймовірно, фланг буде відданий на відкуп Івану Петряку, на інших позиціях все більш-менш очевидно.

Динамо швидше за все проведе часткову ротацію в порівнянні з матчем проти Шахтаря (0:1) у фіналі Кубка України, але все ж чекати повністю експериментальний склад не варто.

Орієнтовні склади команд

Динамо: Коваль – Морозюк, Антунеш, Кадар, Віда, Пантич – Рибалка, Сидорчук, Циганков, Ярмоленко – Яремчук

Зоря: Шевченко – Петряк, Гордієнко, Форстер, Пилявский, Опанасенко – Харатін, Гречишкін, Ліпартія, Паулінью – Бонавентуре