УКР РУС

Динамо – Зоря: післяматчевий коментар Луческу – про перемогу в Кубку, заміну Миколенка і прогрес киян

13 травня 2021 Читать на русском

Головний тренер Динамо Мірча Луческу відповів на питання журналістів після перемоги над Зорею у фіналі Кубка України.

"Вигравати трофеї – дуже й дуже важливо. Це можливість продемонструвати, що гравці зробили за увесь рік. Коли доходиш до фіналу і програєш, це – велике горе. Фінали не граються – фінали виграються!

Гол та незабитий пенальті Циганкова у відеоогляді фіналу Кубка України Динамо – Зоря – 1:0

Реакція гравців була хорошою. Вони дуже хотіли здобути цей трофей. Ми прагнули підтвердити все те, що зробили до цього часу. Гра була складною. Перший тайм був рівним, а друга половина та овертайм пройшли під нашим контролем. Грали проти дуже хорошого суперника, який завершив сезон на третьому місці і який грає в дуже красивий, видовищний футбол. На фоні такого суперника ми показали клас і домінували.

Найважчий момент був, коли зламався Миколенко, і потрібно було замінити його. Я боявся, що щось порушиться у нашій ігровій схемі. На щастя, Караваєв зіграв дуже добре у своїй зоні. Миколенку наступили на кисть, він не відчував її. Будемо робити знімок. Я його замінив, бо не хотів чекати вердикту.

У цій грі я робив ставку на тих гравців, які за цей рік зіграли найбільше. Фактично на тих, у кого є ігровий досвід. Це мотив того, чому я не змінював гравців. Знав, що гравці добре підготовлені фізично, і 120 хвилин – не проблема для них. Дуже задоволений ними. Це був важкий рік. Гравці почали відчувати бажання перемагати. З цим я їх і вітаю.

Динамо дотиснуло Зорю в овертаймі фіналу Кубка України – рекордний дубль на очах Шевченка

Результат не демонструє те, що відбувалося на полі. За виключенням першого тайму, коли була рівна гра. Зрештою, головне, що ми перемогли та здобули Кубок. Я дуже радий, що ми виграли цей трофей.

Моє майбутнє? Ми виграли Кубок. Дайте нам порадіти цьому успіху. Я дуже радий, що допоміг Динамо і доклав руку до того, як воно грало в цьому році. Дуже важливий і складний рік. Але під моїм керівництвом були гравці, які довірилися мені та повністю виконували те, про що я їх просив", – сказав Луческу в ефірі ТК Футбол.