УКР РУС

Динамо – Зоря: анонс матчу УПЛ

11 травня 2019 Читать на русском

Динамо в рамках 28-го туру УПЛ приймає Зорю. Анонс та прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Після осічок Динамо та Зорі в минулому турі істотно постраждали і без того мізерні шанси цих команд на золото та бронзу відповідно. Киянам трохи легше у цій ситуації, адже другій позиції нічого не загрожує, а от луганці можуть програти і четверту – у Маріуполя всього на два очки менше. В обох претендентів попереду рівна кількість матчів проти грандів та очна зустріч, але "мужикам" важче конкурувати через цілком вірогідну нічию азовців у дербі з невмотивованим Шахтарем (якщо не більше). Саме тому підопічним Юрія Вернидуба потрібна перемога у Києві –у "гірників" вирвати її буде важче.

"Він оголосив про тренування і поїхав", – Вернидуб не прийшов на прес-конференцію після поразки від Маріуполя

Щоправда, в столиці "мужикам" також буде нелегко. Весняне Динамо у внутрішніх змаганнях навесні не програє навіть Шахтарю, хоча тиждень тому Олександрія втримала нічию на "Олімпійському". Вона стала наслідком епідемії травм та дискваліфікацій у складі "біло-синіх" – і зараз ситуація покращилась не набагато. Втім, Зорю динамівці били навіть вдесятьох за рахунку 0:2 на 60-й хвилині, а результат лютневої зустрічі (5:0) луганці взагалі б хотіли забути назавжди. У Динамо залишається значний ресурс для здобуття чергової перемоги.

Тим паче, нинішня Зоря відверто слабенька. До поєдинку з Маріуполем луганці переживали деяке піднесення, прибивши Львів та Олександрію, однак поразка азовцям звела нанівець усі старання "мужиків", вбивши останні надії на те, що команда заграє та виправить складне турнірне становище. Ні, Зоря залишається таким же нестабільним колективом, як і протягом попередніх весняних турів, але відступати йому вже нікуди.

Статистика протистояння та цікаві факти

1. Зоря та Динамо у чемпіонаті провели між собою 41 матч, з яких 28 виграли кияни, 9 завершились внічию й лише у чотирьох іграх перемогу святкували луганці.

2. Загальний рахунок протистояння між Зорею та Динамо у чемпіонаті – 89:28 на користь "біло-синіх".

3. Найбільш результативний матч між Зорею та Динамо був зіграний у першому колі минулого сезону. Тоді у Запоріжжі команди розписали феєричну нічию – 4:4.

4. Найбільша перемога Зорі над Динамо була зафіксована у сезоні 2013/2014 – тоді у першому колі на стадіоні "Авангард" луганці розбили киян з рахунком 2:0. Найбільша перемога Динамо над Зорею – 6:1 у Києві в сезоні 2011/2012 та 0:5 у Луганську в сезоні 2012/2013, та 5:0 у лютому 2019 року.

5. В останніх п'яти домашніх поєдинках УПЛ проти Зорі київське Динамо три рази перемогло та двічі програло.

Лобановський та Луческу увійшли до списку найтитулованіших тренерів світу

Кадрова ситуація

Олександр Хацкевич знаходиться у скрутному становищі, адже не може розраховувати на допомогу величезної групи сильних виконавців. Через травми проти Зорі не зіграють нападники Фран Соль та Артем Бєсєдін, атакувальний хав Беньямін Вербіч і захисник Йосип Піваріч. Мікель Дуелунд і Гергій Бущан були задіяні в матчах за дубль, а на Владислава Супрягу тренер, схоже, наразі не розраховує. З позитивних новин – повернення Дениса Гармаша, Тамаша Кадара та Томаша Кендзьори з дискваліфікацій.

Вербіч розповів про свій стан здоров'я після операції

Юрію Вернидубу з кадрами навесні щастить набагато більше. Його найважливіші футболісти уникають травм та відсторонень – у лазареті наразі знаходиться лише голкіпер Луїс Феліпе. Втім, у ложці луганського меду завжди знаходиться бочка київського дьогтю, адже проти Динамо через умови оренди не зможуть зіграти Олександр Тимчик, Богдан Лєднєв та Богдан Михайліченко.

Орієнтовні склади на матч Динамо – Зоря

Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко – Сидорчук, Шепелєв – Цітаішвілі Шапаренко, Циганков – де Пена

Зоря: Шевченко – Караваєв, Вернидуб, Литвин, Чеберко – Сілас, Чайковський – Хомченовський, Кабаєв, Громов – Будківський

Прогноз Футбол 24 – 2:0

"Сподіваюсь, Динамо не буде ганяти тачку по полю": Франков поділився очікуваннями від матчу з Зорею

Зорі дуже не пощастило з туром. Якби матч проти Динамо випав на тиждень раніше, луганський колектив цілком міг би сподіватися на очки – настільки великих кадрових втрат зазнали кияни. Тепер же проти "мужиків" вийде більш-менш основний склад, який захоче реабілітуватися за невдачу з Олександрією. Дуже нестабільна весняна Зоря є ідеальною жертвою для такої звитяги, тому можна прогнозувати перемогу "біло-синіх". Нінішня команда Вернидуба тягатися з Динамо не готова.