УКР РУС

Динамо – Зоря: анонс матчу

7 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

26 тур УПЛ. 14:00. Київ, "Динамо" імені Валерія Лобановського. Телетрансляція – канал "2+2". Головний арбітр – Олександр Дердо.

Динамо виграло 4 останні матчі чемпіонату і тримається на відстані 6 очок від Шахтаря. Переможна серія розпочалася якраз з камбеку проти Зорі, де рятівними стали подачі Циганкова. У минулому турі кияни були близькими до втрати очок в Маріуполі, але вдалий вихід Шапаренка з лави запасних приніс столичній команді позитивний результат.

Статистика протистояння – 40 матчів: 28 перемог Динамо, 8 нічиїх, 4 звитяги Зорі

Тоді Олександр Хацкевич не розраховував на низку легіонерів, у яких були дрібні пошкодження. Сьогодні практично всі вони зможуть з'явитися на полі – в лазареті Динамо залишився тільки Кадар, а Сидорчук ще не повернувся в загальну групу. Варто відзначити, що знову через конфлікт з наставником, скоріш за все, не потрапить у заявку Хачеріді, також досі незрозумілою залишається ситуація з Мораєсом.

Зоря в попередньому турі не зуміла створити проблеми Шахтарю. Луганці викладалися, але були відчутно слабшими та не мали жодних шансів зачепитися за один пункт. У підсумку "чорно-білі" втратили проміжне третє місце. Поєдинок з "гірниками" вдарив не лише по турнірному становищу Зорі, Юрій Вернидуб зазнав тотальних кадрових втрат.

Самовіддана гра проти лідера першості призвела до карток і подальшої дискваліфікації Опанасенка, Юрі, Сіласа та Луньова. Сваток на початку зустрічі отримав травму, яка вибила його з гри на 3 тижні. Андрієвський і Тимчик точно не зіграють через умови орендних угод з Динамо. Таким чином, у Зорі випали 7 гравців основної обойми, навіть стартового складу. Утворилися дири в обороні та в центрі півзахисту, команда катастрофічно ослаблена.

Попередній матч
04.03.2018. 22-й тур чемпіонату України-2017/2018
Динамо – Зоря – 3:2
Голи: Вербіч, 58, Циганков, 77, Кендзьора, 90+2 – Харатін, 49, Юрі, 61

Навряд чи "чорно-білі" в такому стані зможуть нав'язати боротьбу віце-чемпіону. Динамо повинно перемагати і перемагати впевнено, а не так, як в попередній зустрічі з луганцями. У тому матчі Зоря ефективно використовувала швидкісні якості гравців атаки для різких контрвипадів. Певні висновки тренерський штаб киян мав би зробити, Динамо не має права збільшити відставання від Шахтаря перед очним поєдинком.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Шабанов, Піваріч – Ротань – Циганков, Буяльський, Гармаш, Вербіч – Бєсєдін.

Зоря: Лунін – Гордієнко, Чечер, Прийма, Чеберко – Харатін, Бабенко – Караваєв, Фопала, Громов – Кочергін.