УКР РУС

Динамо – Ворскла: анонс матчу

18 березня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

24 тур УПЛ. 19:30. Київ, НСК "Олімпійський". Телетрансляція – канал "2+2". Головний арбітр – Віктор Копієвський.

Динамо без шансів програло Лаціо домашній матч Ліги Європи та припинило боротьбу в європейському турнірі. Команда Олександра Хацкевича у четвер виглядала максимально безпомічно, тому оптимізм тижневої давнини після вдалого виїзду в Рим практично зник. Вболівальникам залишається сподіватися, що такого слабкого рівня футболу вистачить для перемоги в центральному матчі 24 туру УПЛ.

Статистика протистояння – 47 матчів: 34 вікторії Динамо, 9 нічиїх, 4 перемоги Ворскли

В київському клубі є достатньо неігрових проблем. За словами головного тренера, Хачеріді відмовився виходити проти Лаціо на заміну. Якщо це правда, Євген навряд чи до кінця сезону ще зіграє за команду. Неприємна ситуація виникла з Мораєсом, який нібито підписав попередній контракт з Шахтарем. До з'ясування обставин його відсторонили від гри. Також виникають питання щодо виховання Гармаша – Денис минулого туру навіть не потрапив у заявку.

Сидорчук і Бущан відновлюються після травм, а в останньому матчі пошкодження зазнав Кадар. Травма угорця змушує коуча поставити в центрі захисту цікаву пару Бурда-Шабанов. На інших позиціях повинні вийти всі найсильніші, адже Динамо більше не може дозволити собі втрачати очки в УПЛ – 6 пунктів відставання від Шахтаря.

Попередній матч
05.11.2017. 15-й тур чемпіонату України-2017/2018
Динамо – Ворскла – 2:1
Голи: Мораес, 26, Буяльський, 30 – Чеснаков, 58

Ворскла відстоює третє місце, переважаючи Зорю на 3 бали. Після зимової паузи результати "зелено-білих" виглядають неоднозначно. З одного боку, Василь Сачко взяв "свої" очки проти Вереса та Чорноморця, а з іншого – розгромно влетів Шахтарю та Зорі. Загалом за підбором виконавців Ворскла мусить нав'язувати боротьбу грандам, але "гірникам" програла зокрема і через кадрові проблеми.

У цьому турі ситуація зі складом полтавців трішки покращилася – повертається лідер атаки Кулач. Під питанням участь ще одного важливого форварда Коломойця, ключового центрального півзахисника Шарпара та основного центрбека Чижова. Якщо вони вийдуть на поле, "динамівцям" точно не буде легко. Господарі з великою ймовірністю пропустять, а скільки заб'ють – велике питання.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Шабанов, Піваріч – Ротань, Буяльський – Вербіч, Шапаренко, Циганков – Бєсєдін.

Ворскла: Шуст – Пердута, Даллку, Чеснаков, Ребенок – Шарпар, Скляр – Кобахідзе, Кулач, Кадимян – Сергійчук.