УКР РУС

Динамо – Верес: анонс матчу УПЛ

29 травня 2023 Читать на русском

Динамо в рамках 29-го туру УПЛ приймає Верес. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Для Динамо сезон було завершено після поразки Чорноморцю, внаслідок якої команда де-факто втратила шанси навіть на бронзу. Подальші матчі – це вже робота на наступний сезон. Тренерський штаб дає час молоді (Боль, Волошин), перевіряє перспективні кадри в резерві (Перріс, Рамадані, Рамірес) та реанімовує лідерів (Шапаренко, Бущан). Клуб же думає, що робити з тренерським штабом.

Результати киян протягом останнього місяця виглядають вкрай симпатично. "Біло-сині" втримали нічию з Шахтарем, а під керівництвом Олександра Шовського виграли п'ять матчів з шести – причому вдалося здолати міцні Кривбас, Олександрію, Ворсклу й Колос. Та і програш Чорноморцю стався за дуже потужного футболу, в якому дещо не пощастило.

Шахтар став чемпіоном України 2022/23, розгромивши Дніпро-1 – Ракицькому розбили обличчя у масовій бійці, злива вилучень

На окремих відрізках Динамо дійсно подобається, але результати не повинні вводити в оману. Проблеми у футболі столичного гранда нікуди не поділись. Підопічні Луческу/Шовковського впадають у ступор навіть при натяку суперника на пресинг, а в останніх шести турах кияни п'ять разів програли за єдиноборствами – причому розрив у показних дуже високий.

Величезні труднощі виникають у позиційній грі. Тим не менш, ситуація вже не така жахлива, як раніше. Динамо проявляє вміння адаптовуватись під вади суперників, а також тримає доволі високий темп гри. Якщо суперник не вигадує щось особливе, то "біло-сині" можуть влаштувати погром – як з Колосом (3:0) чи Олександрією (5:1).

Дуже переконливо навесні виглядає Сидорчук, суттєво додали Беніто й Перріс, блискучий сезон видав Ванат – а у попередньому турі повернувся Шапаренко, який одразу ж зробив асист на Волошина. Словом, за Динамо зараз цікаво спостерігати. І це не дуже добре для Вереса.

Рівняни тримаються у зоні перехідних матчів, набравши 28 залікових балів. Стільки ж мають Рух та Інгулець, а Минай та Металіст 1925 відірвались на 2 і 3 очки відповідно. Попереду в підопічних Юрія Вірта лобова зустріч з петровцями, однак сьогодні "козаки" можуть піти у відрив – вони грають зі Львовом. У львів'ян же в суперниках Чорноморець і Олександрія.

Ситуація дуже хитка, тож бажано чіплятись хоча б за якісь очки. В останніх турах Верес довів готовність боротись – команда перемогла Металіст 1925, ледь не зіграла внічию з Шахтарем і закамбечила після 0:2 з Олександрією. "Народний клуб" приваблює своїми бійцівськими якостями, але за рівнем футболу колектив дійсно слабенький.

Дурні помилки та неможливість витримати високий темп різко впадають в очі. Рівнянам буде дуже важко проти Динамо, але особливого вибору в них немає. Треба битись.

Кадрова ситуація

Травмовані: Попов – Ющишин

Дискваліфіковані: Ванат, Вівчаренко (Динамо)

Орієнтовні склади на матч Динамо – Верес

Динамо: Бущан – Караваєв, Сирота, Дячук, Дубінчак – Сидорчук, Шапаренко – Перріс, Буяльський, Волошин – Рамірес

Верес: Когут – Балан, Курко, Вовченко, Гагун – Кучеров, Кльоц – Блізніченко, В.Шарай, Пасіч – Шестаков

Прогноз "Футбол 24" – 2:0

У матчі проти Шахтаря рівняни загострили гру всього двома дальніми ударами, причому вони вмістились в один епізод. В перші півгодини з Олександрією теж нічого не виходило. Проти Зорі теж нічого не створили. Саме тому важко повірити, що з Динамо буде інакше – занадто вже Верес слабкий для таких опонентів.

До того ж, кияни набрали хід. Та і з мотивацією у команди Олександра Шовковського проблем немає – таким футболістам, як Перріс, Рамірес, Волошин чи Дубінчак треба доводити свою важливість, а Шапаренко голодний до футболу. За Верес прикро, але ми ставимо на впевнену перемогу Динамо.