УКР РУС

Динамо – Верес: анонс матчу

11 березня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

23 тур УПЛ. 19:30. Київ, НСК "Олімпійський". Телетрансляція – канал "2+2". Головний арбітр – Костянтин Труханов.

На першому етапі Верес двічі відібрав очки в Динамо. В гостях рівняни відзахищалися на нуль, а вдома скористалися помилками іменитого суперника та здобули перемогу. Другий матч відбувся лише два тижні тому – Динамо зіграло дуже слабко. Хтось спробував знайти виправдання у погоді та діях арбітра, але ми вже пояснювали, чому вина за поразку, в першу чергу, лежить на плечах футболістів столичного клубу.

Непотрібні виправдання для Динамо, успіх Зорі, чергова легка прогулянка Шахтаря. Підсумки 21-го туру УПЛ

Як не дивно, але за такий короткий час настрої "динамівських" вболівальників суттєво змінилися, а 6-очкове (зараз 9-очкове – Шахтар розгромив Ворсклу) відставання від лідера відійшло на другий план. В команди Олександра Хацкевича в один момент з'явилася гра, якої вже зачекалися. Ще з Зорею Динамо діяло повільно в обороні та безідейно в атаці, а результат "на характері" здобуло завдяки подачам Циганкова.

Статистика протистояння – 10 матчів: 6 перемог Динамо, 3 нічиї, 1 перемога Вереса

Втім, посеред тижня кияни видали чудовий поєдинок проти Лаціо в Лізі Європи. Виявилося, що за належної концентрації захист може бути надійним, а попереду з'являються осмислені комбінації. Це можна частково пов'язати зі сміливими кадровими рішеннями головного тренера – ставка на молодих Бурду, Шапаренка та Бєсєдіна себе виправдала. Вони виглядали непогано та повинні сьогодні зберегти за собою місце в старті.

Попередній матч
17.02.2018. 21-й тур чемпіонату України-2017/2018
Верес – Динамо – 3:1
Голи: Куліш, 13, Сімінін, 23, Степанюк, 82 – Циганков, 42

У Динамо список травмованих незмінний: Сидорчук, Бущан, Мбокані. Дьємерсі почав тренування, але до загальної групи приєднається за тиждень. Після дискваліфікації в основу, скоріш за все, повернеться Ротань, а Вербіч і Гонсалес можуть розвантажити виконавців на флангах. Цікавим буде вибір Олександра Хацкевича в нападі, де свого шансу зачекався Хльобас.

Родзинки
– В останіх трьох матчах Динамо пропустило 7 голів.
– Динамо має 12-матчеву безпрограшну серію в УПЛ на своєму полі: 10 перемог та 2 нічиї.

Верес має одну серйозну кадрову втрату – дискваліфікований основний центрхав Каленчук, якого повинен замінити Морозенко. Не зіграє за рівнян орендований у Динамо Лук'янчук, однак повернення Сімініна на робить з цього проблему. Волошинович продовжує відновлюватися, а на його фланзі конкурують Пепі та Западня.

Результативна зв'язка Степанюк-Куліш також в бойовій готовності. Вони принесли Вересу перемогу над Динамо, а потім зробили результат у грі зі Сталлю. Минулого вікенду "червоно-чорні" дотиснули аутсайдера чемпіонату – у турнірній таблиці вони йдуть нога в ногу з Маріуполем (по 32 очки) та Зорею (33 очки). "Народний клуб" серйозно претендує на єврокубки, зі зміною тренера і кадровою ротацією команда не послабшала та готується зробити Динамо черговий сюрприз.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар, Піваріч – Шепелєв, Ротань – Вербіч, Шапаренко, Циганков – Бєсєдін.

Верес: Бандура – Сімінін, Адамюк, Борзенко, Каменюка – Карасюк, Морозенко – Кожанов, Степанюк, Западня – Куліш.