УКР РУС

Динамо – Скендербеу. Анонс

14 вересня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс матчу першого туру групового етапу Ліги Європи Динамо – Скендербеу.

Динамо – Скендербеу

14 вересня, 20:00, Київ, НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Барт Вертентен (Бельгія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Динамо волею жеребу в груповому раунді Ліги Європи отримало не надто сильних конкурентів, а розпочинатимуть кияни єврокубкову осінь матчем проти найлегшого з них – албанського Скендербеу.

У 10-х роках нового століття Скендербеу став лідером місцевого футболу, виграв 6 поспіль чемпіонатів Албанії та постійно брав участь у континентальних турнірах. Щоправда, у минулому сезоні "біло-червоні" через дискваліфікацію не грали на європейській арені, та й у внутрішній першості трапився збій – лише третє місце.

Динамо – Скендербеу: де дивитись матч Ліги Європи і хто коментатор

Для потрапляння в груповий етап Ліги Європи Скендербеу довелося подолати 4 раунди кваліфікації. "Снігові вовки" на своєму шляху загризли андоррську Сант-Джулію, казахський Кайрат, чеську Младу Болеслав і хорватське Динамо. Підсумкова перемога над загребцями була неочікуваною і далася команді дуже важко.

Але весь позитив дещо затьмарюється. Наприкінці трансферного вікна Скендербеу продав за 1 млн євро свого лідера – лівого вінгера Лафіті. 23-річний футболіст був найнебезпечнішим гравцем албанської команди. У головному матчі сезону, де Скендербеу привіз гольову нічию з Хорватії, він найбільше загострював, найчастіше бив по воротах і вступав у єдиноборства, віддавав гострі передачі та забив гол.

Динамо – Скендербеу: прогноз на матч букмекерів

Втрату Лафіті для "біло-червоних" можна прирівняти до втрати "біло-синіми" Ярмоленка. Головний тренер команди Ілір Дайя робить акцент на флангові швидкі атаки, тому відсутність ключового виконавця зменшує і без того мізерні шанси гостей. До того ж, через дискваліфікацію проти Динамо не зіграє основний центрхав Німага. На рівні чемпіонату Албанії склад Скендербеу виглядає непогано, однак у Києві ослаблена команда приречена на глухий захист.

Динамо кадрових проблем майже не має. Олександр Хацкевич може розраховувати на всіх виконавців, окрім поляка Кендзьори, який продовжує боротися з інфекцією на батьківщині. Явних експериментів на цю зустріч від білоруського наставника очікувати не варто. Відхилення від основного складу можливі в центрі півзахисту та на вістрі, де Мбокані все ж має дати можливість іншим трьом топовим форвардам.

Кияни триматимуть в голові недільний поєдинок УПЛ проти Олімпіка, в якому необхідно буде обов'язково перемагати, щоб не відпустити Шахтар і захистити від Ворскли друге місце. Відтак, у матчі зі Скендербеу, ймовірно, доцільним буде енергозберігаючий режим. Суперник Динамо, хоч і виграв дві попередні гри з загальним рахунок 10:0, серйозної загрози все одно не становить.

Віда: Динамо набагато сильніше за Скендербеу

Як мінімум Циганкову та форварду, який вийде в центрі нападу, мотивації вистачатиме. Юний Віктор повинен виправдовувати видані аванси, а хтось з трійки Мораєс-Кравець-Бєсєдін мусить використовувати навіть такий шанс. Їхній екс-конкурент Теодорчик хет-триком показав майстер-клас у товариському матчі зі Скендербеу півторарічної давнини.

Слова

Олександр Хацкевич, головний тренер Динамо:

З ким з українських команда можна порівняти Скендербеу? Якщо так порівнювати, то це може бути Олександрія чи Ворскла. Вони теж компактно і організовано обороняються. Є досить потужні футболісти. Налагоджено перехід з оборони в атаку.

Ілір Дайя, головний тренер Скендербеу:

Це наша перша за останні роки участь у турнірі такого рангу. Звісно, Динамо є фаворитом зустрічі. Інші команди, які потрапили до нашої групи, теж сильніші за нас. Тим не менше, ми теж спробуємо виграти кілька матчів, адже маємо єврокубковий досвід.

Орієнтовні склади

Динамо: Коваль – Морозюк, Хачеріді, Віда, Піваріч – Сидорчук, Буяльський – Циганков, Гармаш, Гонсалес – Кравець.

Скендербеу: Шехі – Вангелі, Радаш, Яшаніца, Міці – Османі – Гавазай, Ліляй, Діта, Джеймс – Сове.