УКР РУС

"Динамо" - "Шахтар". Все по-чесному

8 квітня 2013
Автор: Андрій Думич

Ех, побільше б таких "класико". Нарешті ми побачили справжню чоловічу боротьбу. Без звинувачень в необ'єктивному суддівстві, або ж без пошуку причини поразки в якихось інших факторах, але точно не у собі.

"Динамо" наразі не готове на рівних грати з "Шахтарем", - зізнався після матчу Олег Блохін. В цих словах, може, й є доля правди, але якщо б, наприклад, Ідейє свої моменти реалізував, то можна було б говорити навпаки: "Динамо" готове..."

Та заради справедливості не можливо було не помітити, що «гірники», насамперед, просто були швидшими за своїх опонентів. А якщо супершвидкістю ти не наділений від природи, то як би не тренувався, то в цьому компоненті , звісно, додати можна, але ж не настільки, щоб, наприклад, змагатися із Тайсоном.

Саме тому кияни розуміли, що можуть здобути позитивний результат насамперед завдяки пресингу і самовіддачі. Самовіддача, до речі, була ще та. Ми побачили красиву боротьбу і, що особливо приємно, окрім моментів, коли справа ледь не доходила до сутички, були й такі, коли після фолу порушник вибачався перед опонентом і простягав йому руку, аби допомогти піднятися. Погодьтеся, в попередніх українських "класико" таке можна було спостерігати не часто.

Чимала заслуга в тому і арбітра матчу Віталія Годуляна. Усі чекали, що рефері зі скандальною славою, щось у цій грі таки "вчудить", а він навпаки – постійно вгамовував (і головне вдало) пристрасті. То за допомогою жовтих карток, а то за допомогою слів.

Якщо чесно, то формальне право він мав вилучати певних гравців з поля ще задовго до того, як зробив це із Ракицьким. Проте Годулян давав грати. І команди грали, гра дивилася. Так, кияни поступилися, але це вже були не ті 1:4, що при Сьоміні. Це була та поразка, за яку команда заслуговує на оплески. На ще більші оплески, звичайно, заслужили "гірники".

Ну а щодо червоної Ракицькому, то сам Ярослав у післяматчевому коментарі не став заперечувати її справедливості, так що, на щастя, обійшлося без скандалу. І це приємно. Приємно, коли ти такі матчі потім згадуватимеш не через несправедливе вилучення чи сумнівний пенальті, не через грубощі якогось гравця, а через сейви голкіперів, голи та боротьбу. Красиву боротьбу. Тому давайте наразі забудемо про турнірні розклади і просто подякуємо гравцям "Динамо" та "Шахтаря" за той спектакль, який вони влаштували в неділю ввечері на "Олімпійському".