УКР РУС

"Динамо" – "Шахтар", "Реал" – "Барселона" та ще 3 матчі вікенду, які неможливо пропустити

21 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує найочікуваніші матчі європейського вікенду.

"Динамо" – "Шахтар"

21 квітня, 20:00. Київ, НСК "Олімпійський"

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

За дві доби до оригінального "Ель-Класіко" відбудеться аналогічне протистояння українського масштабу, так зване "Класичне". "Шахтар" випереджає "Динамо" на 11 залікових балів, а самі кияни на 14 пунктів відірвалися від третього місця. Турнірною інтригою не пахне, тому залишається вдовольнятися лише духом принциповості. Дві попередні зустрічі вітчизняних грандів викликали резонанс. Після вересневої гри головною темою стало суддівство Абдули, а зимова битва запам’яталася розгулом Мораєса.

Напередодні 173-го Класичного. Статистичні деталі великого протистояння

Нещодавно "гірники" зазнали першої невдачі в чемпіонаті, програвши "Чорноморцю", а перед тим неочікувано втратили очки проти "Олімпіка". "Біло-сині" пройшли той же відрізок безпомилково. Кардинальна зміна ігрової схеми освіжила команду Сергія Реброва, деякі футболісти по-новому знайшли себе на полі. 4 перемоги в 4 поєдинках – красномовний результат, прийшов час найсуворішої перевірки нововведень лідером чемпіонату.

"Динамо" – "Шахтар". Матч 26-го туру УПЛ. Анонс

Прогноз "Футбол 24": Результативна нічия.

"Фіорентина" – "Інтер"

22 квітня, 21:45. Флоренція, "Артеміо Франкі"

Телетрансляція на каналі "Setanta Sport+"

Команди знаходяться поруч у турнірній таблиці, однак "Інтер" ще зберігає реальні шанси на потрапляння в єврокубки, а для "Фіорентини" все може остаточно закінчитись за п’ять турів до фінішу. Минулого вікенду "фіалки" сенсаційно поступилися "Емполі", чим обрекли себе на восьме місце. Все вирішив сумнівний пенальті, з яким так і не змирився Калініч. Хорват грубо висловив свою думку арбітру, за що отримав два матчі дискваліфікації та позбавив флорентійців найкращого бомбардира на найближчі тури.

"Нерадзуррі" тиждень тому витратили не менше емоцій. Перемога в міланському дербі буквально вислизнула з рук Стефано Піолі. "Інтер" мав комфортну перевагу, але в останній фазі гри чомусь зупинився і втратив два очки. 4-матчева безвиграшна серія серйозно похитнула позиції "змій", тому потрібно обов’язково виграти на "Артеміо Франкі". "Лаціо", "Аталанта" та "Мілан", окрім переваги по балах, мають значно легших опонентів у звітній джорнаті.

Прогноз "Футбол 24": Перемога "Інтера" з різницею в два м'ячі.

ПСВ – "Аякс"

23 квітня, 17:45. Ейндховен, "Філіпс"

Телетрансляція на каналі "Спорт 1"

"Аякс" продовжує чемпіонську гонку з "Фейєнордом" – амстердамців від лідера відділяє одне очко. ПСВ занадто відстав і завершить сезон третім, однак вплинути на долю золотих медалей все одно може. "Філіпси" за 31 тур зазнали лише двох поразок – обидві від колективу з Роттердама. Гостьовий матч проти "євреїв" зафіксував нічию, а це означає, що партнери Олександра Зінченка вже зіграли на користь "Фейє". Сам українець дуже давно не виходив на поле з першою командою, цей поєдинок "Зіна" також споглядатиме з лави запасних.

Петеру Босу буде складно розраховувати на позитивний підсумок в Ейндховені. У четвер його підопічні провели виснажливі 120 хвилин у Лізі Європи проти "Шальке". Ейфорія від фантастичного камбеку та виходу в півфінал окрилить "Аякс", але повністю відновити сили за такий короткий час навряд чи можливо. Навіть перемога не надто допоможе столичному представнику в боротьбі за першу сходинку, а будь-який інший результат достроково привітає "Фейєнорд".

Прогноз "Футбол 24": ПСВ використає виснаженість суперника та не програє.

"Реал" – "Барселона"

23 квітня, 21:45. Мадрид, "Сантьяго Бернабеу"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Вирішальна битва сезону між двома лідерами, яка розставить головні акценти в черговому розіграші Прімери. Якщо успіх відсвяткує "Реал" – перевага мадридців складе шість пунктів, якщо сильнішою буде "Барселона" – команди зрівняються по очках. Хоч "вершкові" мають гру в запасі, поразка принциповому супернику та втрата гандикапу може підкосити футболістів. Матч першого кола на "Камп Ноу" сповна не виправдав очікувань вболівальників. Достатньо в’яле протистояння врятував лише гол Рамоса на останній хвилині основного часу.

Каталонці наразі перебувають у психологічній ямі. Повторити камбек у Лізі чемпіонів не судилось – прохід "Ювентуса" закономірний. Почали також з’являтися проблеми у внутрішньому чемпіонаті: і "Малага", і "Сосьєдад" раз за разом демонстрували пробоїни в обороні "блаугранас". Луїс Енріке втрачає контроль над ситуацією, коли його візаві мають достатній підбір якісних виконавців, щоб скористатися усім відомими слабкостями "Барселони". У розпорядженні Зідана таких багато, саме вони пройшли в ЛЧ "Баварію". Втім, каталонцям немає, що втрачати, тому результат може бути абсолютно непередбачуваним.

Прогноз "Футбол 24": "Барселона" вирве перемогу і поверне інтригу в боротьбу за титул.

"Ліон" – "Монако"

23 квітня, 22:15. Ліон, "Люм'єр"

Обидва суперники продовжують представляти Лігу 1 на європейській арені: "Монако" увійшов до четвірки найсильніших команд Ліги чемпіонів, а "Ліон" здійснив аналогічне досягнення в Лізі Європи. Монегаски отримали на одну добу більше відпочинку, не здійснювали далеких перельотів та відіграли 90 хвилин проти 120+серія пенальті. "Ткачі" після виснажливого виїзду в Стамбул не зможуть підійти до матчу в оптимальних кондиціях.

До того ж, ігровий ритм "Олімпіка" було збито попереднього туру на Корсиці, звідти команда ледь повернулася неушкодженою. На папері ліонці виглядають найпроблемнішим опонентом "Монако" на шляху до чемпіонства, проте ситуація склалася таким чином, що в них фактично відсутні козирі, які б зупинили лідера першості. "Червоно-білі" переважають ПСЖ лише за різницею голів і не програють протягом 14 турів. Останнім кривдником молодого колективу Леонарду Жардіма був якраз "Ліон", тепер є всі передумови взяти реванш.

Прогноз "Футбол 24": Мінімальний успіх "Монако".