УКР РУС

"Шахтар" – "Динамо": мир, дружба, нічия. Наші оцінки

9 вересня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії непримиренних суперників, які билися в українському Ель Класіко і награли на нічию.

По гарячих слідах принципового протистояння "Шахтаря" і "Динамо" в Харкові, яке закінчилося нічиєю 1:1, даємо оцінку діям гравців обидвох українських грандів, які залишили всі сили на полі, задля того, щоб влаштувати справжнє футбольне свято для вболівальників.

Срна та Даніло Сілва травмувалися у матчі "Шахтар" – "Динамо"

"Шахтар"

Андрій Пятов 4,5

Автор сейву у супермоменті на початку 1-го тайму. Буяльський "розстрілював" кіпера в межах штрафного майданчика, проте Андрій надійно зіграв, перевівши м'яч на кутовий. В епізоді, коли Мораєс отримав шанс забити, Пятов зіграв у кращих традиціях Нойєра і вийшов зустрічати його за межами штрафного майданчика, вибивши м'яча (влучив в Ісмаїлі, але небезпеку відвів).

Ярослав Ракицький – 4

До центральних захисників "Шахтаря" претензій у поєдинку практично немає. Пара центрбеків національної збірної зіграла надійно, а Ракицький, у властивому для себе стилі, намагався віддавати діагональні передачі в атаку.

Олександр Кучер – 4

Див. Ракицький.

Даріо Срна – 3,5

Капітан звично багато працював на бровці, гостро прострілював з флангу, але однієї помилки таки припустився, порушивши правила проти Макаренка, що закінчилося пенальті і пропущеним голом у першому таймі.

Ісмаїлі 3,5

Частенько проходив по своєму флангу аж на протилежну частину поля, створюючи ширину атаки для "гірників", намагався діяти гостро і допомагати партнерам, як в атаці, так і в захисті.

Тарас Степаненко – 4

Традиційно глибоко опускався аж до лінії захисту, але це не заважало йому інколи загосрювати подачами, які створювали проблеми для "Динамо". Одна з таких закінчилась проривом Бернарда у вільну зону.

Фред – 4

В другому таймі бразилець "розхитав" Сидорчука і небезпечно пробив по воротах. Виконував великий об'єм роботи в центрі, по можливості руйнуючи атаки динамівців, і розпочинаючи власні.

Бернард – 4

В першому таймі класно уникнув положення поза грою і прорвався в штрафну "Динамо", момент реалізувати не вдалося, проте пожежу біля воріт киян бразилець запалив. Пробивав після прострілу Срни, був активним впродовж всього матчу, додаючи постійного головного болю своїми проходами з флангу в центр.

Марлос – 4

Подекуди "збирав" на собі цілу купу гравців "Динамо" і користувався цим, аби потім віддати пас на вільного партнера. Марлос часто вмикав дриблінг, не боявся йти в обіграш і загострювати, чим безперечно був корисним для команди.

Віктор Коваленко – 4

В першому таймі мав декілька моментів, а найбільш небезпечним був удар впритул зі стійкою воріт "Динамо", коли навіть спершу здалося, що м'яч побував у воротах. Від Коваленка йшло чимало небезпеки, а захисники "Динамо" частенько не встигали закривати Віктора.

Факундо Феррейра – 3

Навряд чи Феррейру можна назвати важливим гравцем цього матчу для "гірників". Нападник не виконав свого призначення, а півзахисники "Шахтаря" виглядали набагато гостріше в нападі, аніж номінальний форвард.

Заміни:

Богдан Бутко – 4,5

Паулу Фонсека вирвав нічию завдяки замінам. Бутко вийшов на заміну на 66-й хвилині замість Срни і став автором гольової подачі на Дентінью. Окрім цього якісно діяв на фланзі захисту, відбираючи м'ячі.

Дентінью – 5

Вийшов на 70-й хвилині замість Коваленка і став героєм матчу для "Шахтаря". Бразилець вдало вистрибнув у момент подачі Бутка з флангу, випередивши захисників "Динамо", які, схоже, не очікували такого від Дентінью.

Веллінтон Нем – без оцінки

Вийшов у другому таймі на останні 15 хвилин матчу замість Бернарда і не встиг награти на оцінку.

"Динамо"

Олександр Шовковський 4,5

Досвідчений голкіпер "Динамо" провів матч на високому рівні, вчасно і спокійно діючи в рамці та на виходах. Олександр зробив декілька важливих сейвів, зокрема відбив небезпечний постріл Фреда в другому таймі. У моменті з голом не встиг зреагувати на стрибок і удар Дентінью, проте загальна оцінка дій голкіпера заслуговує бути високою.

Домагой Віда – 4

Віда якісно нейтралізував небезпеку у першому таймі, відтіснивши від м'яча Коваленка, який прорвався до штрафного майданчика киян. Хорват діяв надійно і впевнено.

Євген Хачеріді – 3,5

В першому таймі затримався, через що не вдалося організувати штучний офсайд і пропустити Бернарда, який створив небезпечний момент біля воріт Шовковського. В моменті, коли впритул до стійки пробивав Коваленко, саме Хачеріді не зумів зупинити Віктора, зігравши з ним дещо незграбно. Помітно, що Євгену було інколи важко встигати скрізь, зважаючи на нещодавнє відновлення після травми.

Даніло Сілва – 4

На 26-й хвилині вже залишив поле через те, що зазнав пошкодження. На повноцінну оцінку не награв, проте той час, який провів на полі, відіграв якісно, зокрема, заблокував простріл Ісмаїлі після прориву по флангу.

Євген Макаренко – 4,5

Макаренко якісно відпрацював матч на своєму фланзі, ніби і не було ніякої травми. Одним із найбільш корисних дій було вдале підключення до атаки по лівому флангу, після якої Євген заробив 11-метровий удар для команди. Крім цього самовіддано блокував удари "гірників", один із яких прямував у площину воріт "Динамо".

Сергій Сидорчук – 3,5

Працьовитий Сидорчук нав'язував боротьбу в центрі півзахисту, а також за можливістю підключався до атакувальних дій.

Сергій Рибалка – 4

Рибалка після травми ще не набрав оптимальних кондицій, проте Сергій не "сачкував", працюючи в глибині півзахисту. Можливо, його робота була не надто помітною, проте він намагався вигравати підбори для команди, переривати передачі суперника і передавати м'яч вперед.

Віталій Буяльський – 4

На перших хвилинах матчу мав шанс стати героєм зустрічі. Пробив після пасу Мораєса, але Пятов відбив. Окрім того постійно підтримував атакувальні дії команди.

Олег Гусєв 4,5

Ще раз підтвердив, що може бути корисним гравцем, принаймні, на один тайм. Віддав гострий пас на Макаренка, що закінчилося заробленим пенальті у ворота "Шахтаря". Гусєв холоднокровно реалізував 11-метровий, що дозволило вийти вперед на 24-й хвилині матчу. Залишив поле у другому таймі.

Андрій Ярмоленко – 3,5

"Шахтар" досить вдало закрив Андрія, через що у вінгера "Динамо" було не так багато нагод загострювати гру індивідуальними діями. Щоправда, Ярмоленко відпрацьовував на команду, повертаючись і допомагаючи партнерам у відборі м'яча.

Жуніор Мораєс – 3,5

Мораєс віддав гострий пас в центр штрафного майданчика з фланга під удар Буяльському на початку зустрічі. Протягом матчу був налаштований на гол, проте так і не зміг забити, обмежившись парою моментів.

Заміни:

Микола Морозюк 2,5

Вимушена заміна Реброва. Частенько не встигав за реактивним Бернардом. Бразилець наприкінці першого тайму "розхитав" Миколу на фланзі і подав до штрафного. В другому таймі залишив вінгера самого біля воріт "Динамо" при подачі з правого флангу атаки "гірників", киянам пощастило, що в Бернарда м'яч невдало ліг на ногу, що завадило йому розстріляти напівпорожні ворота. В моменті з голом "Шахтаря" загубив Дентінью, який вистрибнув з-за спини Миколи і пробив по воротах.

Валерій Федорчук – 3,5

Вийшовши на заміну, одразу ж змусив сфолити на собі Фреда, якого було покарано "гірчичником". Додав щільності в центральній зоні киян.

Денис Гармаш – 3

Емоціний Денис вийшов на заміну замість Сидорчука на 68-й хвилині і багато сил витрачав на спілкування з арбітрами, за що отримав жовту картку.

Фонсека: "Шахтар" повинен був вигравати у "Динамо"

Топ-10 поєдинків "Шахтаря" і "Динамо" в чемпіонатах України

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини