УКР РУС

"Динамо" - "Шахтар". 11 тур УПЛ. Анонс

16 жовтня 2015 Читать на русском

16 жовтня. 19:00. Київ, НСК "Олімпійський". Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

Телетрансляція на каналі "2+2". Онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Центральний матч туру та один з найголовніших поєдинків чемпіонату України… Дуель, яка є візиткою української Прем’єр-ліги.

Щоправда, цього разу календар сезону трішки «не вгадав» з датою проведення першого з матчів «Динамо» і «Шахтаря» у чемпіонаті, адже він трішки «випадає» з ритму перегонів в УПЛ. Коли всеукраїнське дербі стає продовженням ряду запеклих боїв у чемпіонаті, це одна справа, але зараз «Динамо» і «Шахтар» зіграють одразу після паузи у першості після «вікна ФІФА» та ще й напередодні матчів Ліги чемпіонів. В якій обидва приймають участь. Як то кажуть, з корабля на бал.

Але є, як на мене, одна незаперечна перевага у тому, що перед Лігою чемпіонів «Динамо» і «Шахтар» зіграють один з одним. Тому що це якраз той поєдинок, який дозволить тим і іншим швидше увійти в тонус та одразу викладатися на всі сто, а не берегти сили, якщо б це була «прохідна» гра чемпіонату України. Та й склади повинні бути відповідні – з прицілом за поєдинок ЛЧ. «Динамо» доведеться зіграти з «Челсі», а «Шахтарю» - з «Мальме». І хоча, на перший погляд, киянам треба підійти до матчу більш серйозно через рівень суперника, але не забувайте, що донеччани грають зі шведами в гостях після двох поразок в двох матчах. Програти – значить поставити під сумнів навіть свою участь у Лізі Європи. Та навряд чи Мірча Луческу хоче осоромитись.

Що ми маємо на сьогодні у першості України? «Динамо» випереджає «Шахтар» на три пункти, не програвши жодного матчу і продовжуючи рекордну клубну безпрограшну серію (38 поєдинків). З турнірної точки зору команду Сергія Реброва влаштує і нічия. По великому рахунку, і «Шахтар» - також, адже попереду ще весь чемпіонат. Зараз не кінець сезону і ще буде час виправитись. За цією логікою, можемо очікувати запеклий за емоціями, але дуже обережний поєдинок. І можливо, не дуже результативний.

Що не може не радувати обох тренерів як перед очною зустріччю, так і перед Лігою чемпіонів, так це відсутність кадрових втрат. У «гірників» під питанням була участь Максима Малишева, який пропустив ігри збірної України через ушкодження коліна, але він встиг одужати до дербі. Єдине, що участь Максима не гарантована через конкуренцію – місце у складі заброньовано за Степаненком та Фредом.

Певні висновки по складам командам можна зробити, виходячи з поєдинку «дублів». У «Шахтаря» відіграв весь матч Іван Ордець (навряд чи вийде на поле), а у «Динамо» - Макаренко і Теодорчик. Щоправда поляк зіграв один тайм, що означає його можливу появу на заміну. Якщо, звісно, побачимо Лукаша у заявці.

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні стартові склади

«Динамо»: Шовковський – Даніло Сілва, Драговіч, Хачеріді, Антунеш – Рибалка – Ярмоленко, Велозу, Сидорчук, Дерліс Гонсалес – Мораєс

«Шахтар»: П’ятов – Срна, Кучер, Ракицький, Азеведо – Степаненко, Фред – Марлос, Алекс Тейшейра, Тайсон – Гладкий   

Олександр Гапоненко