УКР РУС

Динамо – Партизан: анонс матчу Ліги Європи

7 грудня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс матчу 6-го туру групового етапу Ліги Європи Динамо – Партизан.

7 грудня, 20:00, Київ, НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Павел Гіль (Польща)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Динамо забезпечило собі вихід у плей-офф Ліги Європи після чотирьох турів групового етапу. У п’ятий ігровий день кияни могли достроково виграти групу В, однак зазнали ганебної поразки від Скендербеу, тому доля першого місця у квартеті вирішиться сьогодні. На лідерські позиції віце-чемпіона України (10 очок) спробує зазіхнути Партизан (8 очок), який також вже гарантував для себе участь в 1/16 фіналу. Тільки перемога підніме "чорно-білих" на вершину турнірної таблиці.

Сербський колектив у домашніх матчах з Янг Бойз і Скендербеу здобув перемоги, а гостьові – звів до нічиїх. Динамо демонструвало навіть кращі результати, поки мало турнірну мотивацію. Втім, позитивними були саме підсумкові рахунки матчів, але ніяк не гра команди.

У першому колі "біло-сині" страждали своєю звичною для цього сезону хворобою під назвою "один тайм провалюємо – в іншому граємо", а в матчі-відповіді проти Янг Бойз вони за більшістю ключових показників (крім рахунку) взагалі поступилися супернику. У тій зустрічі Олександр Хацкевич "відскочив" з мінімальною звитягою, а загалом коучу вдавалося творити диво-камбеки, завершуючи поєдинки з 3-4 форвардами на полі. Зокрема, у гостьовій дуелі з Партизаном було щось схоже: 0:2 після першого тайму та 3:2 на фініші.

Партизан – Динамо: 6 головних підсумків матчу Ліги Європи

Отримавши від Динамо хороший урок, "гробарі" з тих пір не знають гіркоти поразок. 15-матчева безпрограшна серія в офіційних іграх розтягнулася на більш ніж 2 місяці. Втім, у внутрішньому чемпіонаті Партизан все одно поступається лідируючій Црвені Звезді 6 пунктами. Дві непередбачувані нічиї у трьох останніх турах значно погіршили чемпіонські претензії "чорно-білих".

Сербська першість наявністю двох гегемонів дуже схожа на українську, а сам Партизан не надто успішними спробами наздогнати вічного конкурента – на Динамо. Адже кияни, у свою чергу, вже тривалий час не можуть "дістати" лідера УПЛ Шахтар. Відставання скоротилося до 4 залікових балів, але опонент все одно почувається комфортно. Цього вікенду "динамівці" знищили Маріуполь (5:1), втім, як зізналися футболісти, гра була важкою.

Протягом останнього місяця Динамо об’єктивно прогресує. Як вже неодноразово говорилося, у грі підопічних Хацкевича з'явилася впевненість і солідність. Натомість зменшилася кількість провалів, які були наслідком грубих індивідуальних помилок та психологічної нестійкості. У підсумку, якщо не брати до уваги позбавлений мотивації матч зі Скендербеу, покращилися результати, а команда почала менше пропускати – лише від албанців у "біло-сині" ворота влетіло більше одного гола.

Динамо – Партизан: прогноз на матч Ліги Європи 2017/18

Інший позитивний момент стосується молоді. Миколенко та Русин отримують можливості зарекомендувати себе в першій команді, а Шапаренко, можна вже констатувати, своїм шансом скористався. Однак у центрі поля в київському клубі неабияка конкуренція, а молодому хавбеку досить складно конкурувати з тим же Гармашем, який буде неймовірно заряджений на гру після неприємного інциденту.

Олександр Хацкевич сьогодні також може розраховувати на Гонсалеса – парагваєць повернувся у стрій після паузи. А от Мбокані на вихідних отримав серйозну травму і завчасно відправився на зимову перерву, також у біло-синій футболці, ймовірно, вже не вийде Віда. Хорват взимку збирається покинути Динамо, а зіграти прощальний матч йому заважає травма. Не варто забувати і про тривалу лікарняну "відпустку" Сидорчука.

У розташуванні Партизана все ж більше позитивних новин: Евертон у минулому турі чемпіонату зазнав пошкодження, але повністю готовий до протистояння з Динамо, може вийти на поле і найіменитіший з нинішнього складу "гробарів" Тошіч, який роззабивався у попередніх матчах. Єдина більш-менш відчутна втрата для Мірослава Джукіча – віковий хавбек Джуріч.

Шевченко відвідає матч Динамо – Партизан

Незважаючи на будь-які передматчеві розклади, Динамо повинно здобувати позитивний результат у сьогоднішній зустрічі. Вболівальники, звичайно ж, вимагатимуть перемогу, однак і нічия гарантує киянам перше місце в групі. Поразка не стане катастрофою, але такого результату не зрозуміє ніхто, а до гравців і тренера будуть серйозні претензії перед зимової перервою. Напруженої обстановки все ж хочеться уникнути всім.

Слова

Олександр Хацкевич, головний тренер Динамо:

Налаштовуємо хлопців на такий психологічний момент. Начебто дві команди вже вирішили завдання виходу з групи, але лідирувати протягом усього турніру і не вийти з першого місця... Ми для себе поставили завдання виграти групу. Це найважливіший момент у цій грі.

Мірослав Джукіч, головний тренер Партизана:

Сподіваюся, завтра нас всіх чекає дуже цікавий матч. Так, Партизан вже вирішив питання виходу в плей-офф, тому в грі може і не бути очікуваної напруги, але перше місце дуже важливе для нас, тому ставимо собі за мету тільки виграти.

Орієнтовні склади

Динамо: Бущан – Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Піваріч – Шепелєв, Буяльський – Морозюк, Гармаш, Циганков – Мораєс.

Партизан: Стойковіч – Вулічевіч, Н. Мілетіч (1), Мітровіч, Н. Мілетіч (2) – Янковіч, Евертон, Євтовіч, Тошіч – Ожеговіч, Тавамба.