УКР РУС

"Динамо" – "Наполі": Солодкий початок, та гіркий підсумок. Наші оцінки

13 вересня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії гравців київського "Динамо" в стартовому матчі групового раунду Ліги чемпіонів з "Наполі".

"Динамо" розпочало виступи в цьогорічному розіграші Ліги чемпіонів із домашньої поразки в матчі з "Наполі" (1:2). Кияни першими відкрили рахунок у матчі, але не змогли втримати перевагу, пропустивши 2 м'ячі і догравали зустріч в меншості.

Олександр Шовковський – 3,5

Досвідчений воротар "Динамо" вдало діяв у воротах, грав на виходах, виконував важливі сейви, але так і не зумів втримати свої ворота сухими. В моменті з другим голом зайняв не досить зручну позицію і не встиг зреагувати на удар Міліка, після того, як намагався відбити постріл Мертенса.

Євген Макаренко 2,5

Євгену було важко впоратися із парою флангових гравців "Наполі", які раз по раз проходили по лінії і подавали в штрафну динамівців. Одна з таких подач завершилася першим голом Міліка. В моменті з другим голом Макаренко грав із Мертенсом в штрафному майданчику і дозволив йому пробити головою. В другому таймі черговий прорив Мертенса з флангу Макаренка ледь не закінчився голом, Дріс пробачив "Динамо", поціливши у стійку воріт.

Домагой Віда 3,5

Хорватський центрбек блокував удари, переривав гострі передачі. Проте так і не зумів виграти повітря у Міліка, який пезперешкодно переправив м'яча у ворота Шовковського двічі за тайм.

Євген Хачеріді 3,5

Загалом, гра захисту "Динамо" не заслуговує на високі оцінки, проте Хачеріді докладав максимум зусиль, аби вберегти ворота Шовковського. В моменті з другим голом Міліка вибив м'яча головою з лінії воріт, після того, як пробивав Мертенс.

Віторіну Антунеш 3

Ледь не став асистентом голу в ворота "Динамо", після того, як віддав невдалий пас на Шовковського в першому таймі. Наприкінці тайму дозволив виконати подачу Кальєхону, що закінчилося 2-м голом Міліка. Ніяк не міг дати раду швидким технічним опонентам на своєму фланзі.

Сергій Рибалка 3,5

На 18-й хвилині небезпечно пробивав з-за меж штрафного майданчика по центру, проте рикошет завадив м'ячу потрапити до воріт Рейни. Частенько страхував захисників, підчищаючи "обрізки" в центральній зоні. Проте в другому таймі "обрізався" і сам, пощастило, що "Наполі" не зумів скористатися подарунком.

Сергій Сидорчук 2,5

Центральний півзахисник киян ледве не покарав Рейну в стартові хвилини матчу, коли з центра поля пробив під поперечину, але іспанець вчасно зреагував. Сидорчук активно йшов у відбір, а надлишок його активності був покараний жовтою карткою вже на 10-й хвилині. Був вилучений у другому таймі після жовтої картки за симуляцію в штрафному майданчику "Наполі", залишивши команду у меншості догравати більше 20-ти хвилин матчу.

Денис Гармаш 4

Працьовитий центральний півзахисник "Динамо" став автором забитого голу в першому таймі. Денис вчасно зреагував на скидку головою Циганкова, після чого потужно пробив по воротам, без шансів для воротаря. В другому таймі оформити дубль Гармашу завадив Кулібалі. Традиційно для себе отримав "гірчичника", але цього разу не за розмови, а за симуляцію.

Як Гармаш забив дебютний гол "Динамо" у Лізі чемпіонів-2016/17

Андрій Ярмоленко 4

Проти зіркового вінгера киян грамотно діяли одразу декілька захисників "Наполі" (переважно Гулам і Кулібалі). Проте Андрій був помітний на полі, змушував фолити на собі, відкривався, вмикав дриблінг і звільняв зони для підключення півзахисників "Динамо". Розпочав гольову атаку команди, коли якісно виконав подачу з флангу на Циганкова. З флангу Ярмоленка розпочиналась чимала кількість атак "Динамо".

Віктор Циганков 4

Найбільш несподіваним кадровим рішенням Сергія Реброва в поєдинку з "Наполі" стала поява на лівому фланзі півзахисту молодого Циганкова. Дебютант киян в Лізі чемпіонів намагався бути корисним, пресингував, вмикав швидкість, і став асистентом Дениса Гармаша, після того, як дотепно скинув м'яча головою в штрафному майданчику. Активність і "вибуховість" Циганкова створювали проблеми для "Наполі", Віктор не боявся брати гру на себе, що заслуговує поваги.

Жуніор Мораєс 3

Активно прессингував суперника і в першому таймі цей прессинг ледь не став запорукою другого голу, проте жаль, гольовий момент біля воріт Рейни не вдалося реалізувати. Мораєса чітко накривали захисники суперника, через що Жуніор був відрізаний від передач півзахисників "Динамо".

Заміни:

Олег Гусєв – 3,5

Досвідчений півзахисник киян замінив Циганкова на 73-й хвилині, але не зміг додати чогось нового в гру "Динамо".

Микита Корзун і Олександр Гладкий – без оцінки

Пізні заміни Реброва не змінили малюнку гри, адже часу для цього залишалося обмаль.

Ліга чемпіонів, група D. "Баварія" розтрощила "Ростов". ПСВ без Зінченко поступився "Атлетіко"