УКР РУС

Динамо – Маріуполь: анонс матчу

4 травня 2018 Читать на русском

30 тур УПЛ. 19:00. Київ, Динамо імені Валерія Лобановського. Телетрансляція – канал "2+2". Головний арбітр – Анатолій Абдула.

Динамо продовжує боротьбу з Шахтарем за чемпіонство. 3 очки відставання і гірша різниця м'ячів залишають киянам не так багато шансів, але вони роблять усе від себе залежне – 8 поспіль перемог. У попередньому турі Динамо мінімально здолало Ворсклу, а єдиний гол у зустрічі після виходу на заміну забив Мбокані.

Статистика протистояння – 40 матчів: 35 перемог Динамо, 4 нічиїх, 1 перемога Маріуполя

Маріуполь тиждень тому очікувано програв Шахтарю, але несподівано дав "гірникам" серйозний бій. До того ж, максимально ослабленим складом. Сьогодні в стрій повертаються найсильніші – Олександр Бабич зможе розраховувати на всіх основних виконавців, крім капітана Худжамова. Також через травму не зіграє Неплях.

Три головні інтриги УПЛ за 3 тури до фінішу – у кого кращі шанси на успіх?

Олександр Хацкевич, своєю чергою, сьогодні позбавлений варіацій у центрі поля. Гармаш і Буяльський мають пошкодження, а тому тріо Ротань-Шепелєв-Шапаренко є фактично безальтернативним. Хіба що наставник Динамо вирішить зіграти у два форварди. Навряд чи з'являться у старті Сидорчук і Кадар, які днями вперше після травм вийшли на поле – у складі U-21.

Попередній матч
01.04.2018. 25-й тур чемпіонату України-2017/2018
Маріуполь – Динамо – 2:3
Голи: Тотовицький, 29, 78 – Бєсєдін, 48, Шапаренко, 65, Циганков, 72

Динамо не має права втрачати очки. Навіть нічия з Маріуполем відбере в "біло-синіх" майже всі шанси на титул (якщо Шахтар обіграє Зорю). Тоді як приазовців будь-який заліковий бал наблизить до єврокубків. Потрібно пам'ятати й те, що в Динамо попереду відповідальна зустріч – фінал Кубка України проти Шахтаря.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Шабанов, Піваріч – Ротань – Циганков, Шепелєв, Шапаренко, Вербіч – Бєсєдін.

Маріуполь: Гальчук – Кірюханцев, Білий, Яворський, Демірі – Дедечко, Мішньов – Чурко, Тотовицький, Болбат – Борячук.