УКР РУС

Динамо – Марітіму. Анонс

24 серпня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Ліга Європи. Раунд плей-офф, матч-відповідь. 24 серпня 2017 року. 19:45. Київ, НСК "Олімпійський". Арбітр: Ліран Ліані (Ізраїль). Трансляція: "2+2".

Перший матч – 0:0.

"Все або нічого". Тамаш Кадар лаконічно і дуже влучно охарактеризував становище, в якому опинилося київське Динамо. Виїзна нічия 0:0 – наче й не найгірший варіант перед домашнім матчем. Але тільки у тому випадку, коли ти впевнений: на власній території супернику не буде помилування. Динамо і впевненість поки що погано поєднуються.

Киянам обов’язково потрібно перемагати. Будь-яка результативна нічия із Марітіму на “Олімпійському" – до побачення, єврокубки! Тобто, окрім рішучих, результативних дій попереду, варто пам’ятати і про оборону. А там ситуація дуже сумна. Насамперед, сьогодні не зіграє Євген Хачеріді, який на Мадейрі отримав червону картку. У лазареті заліг Піваріч, який навіть не встиг, як належить, дебютувати за Динамо. А його співвітчизник Домагой Віда – у непевному становищі: однією ногою в Києві, іншою у Стамбулі. Так чи інакше, принаймні сьогодні хорват ще повинен вийти на поле.

Значно менші побоювання за атаку. Все-таки якісний газон головної арени України повинен посприяти комбінаційній грі киян. У 6 турі УПЛ Хацкевич дав відпочити лідерам передньої лінії – Ярмоленку і Мбокані. За словами тренера, на в’язкому фуншальському полі вони залишили багато сил. Ситуацією скористалися Бєсєдін і особливо Кравець, які забили у ворота Сталі 3 голи на двох. Непогано.

Головко: "Сталь – це не та команда, яка може створити Динамо проблеми"

Щодо Марітіму, то у 3 турі чемпіонату Португалії острів'яни з мінімальним рахунком обіграли аутсайдера Боавішту і посідють 6 сходинку. До Києва вони прилетіли із гарним настроєм і рішучістю пройти у груповий етап Ліги Європи.

"Попри те, що Динамо є безумовним фаворитом протистояння, ми докладемо усіх зусиль, аби створити якомога більше труднощів для нашого суперника, – запевнив Даніел Рамуш, головний тренер гостей. – Тож не варто завчасно списувати нас з рахунків.

Насамперед, будемо намагатися використати абсолютно всі моменти. Можливо, їх буде небагато. Ми усвідомлюємо різницю в класі, але маємо докласти всіх зусиль для перемоги у цій дуелі".

До речі, Рамуш проанонсував журналістам своє вечірнє рандеву із Паулу Фонсекою. Наставник Шахтаря навряд чи щось приховуватиме від співвітчизника і не відмовить вказати на кілька проблем Динамо, які не помітні на перший погляд.

Натомість Олександр Хацкевич на передматчевій прес-конференції розповів про втому команди після повернення з Португалії. І кивнув у бік Марітіму. Мовляв, не ми одні відновлювали сили перед матчем-відповіддю.

"В останній грі чемпіонату, проти Боавішти, вони також дали відпочити великій групі гравців. Команда дуже мало пропускає, організовано грає в обороні, швидко переходить в атаку, добре грає при стандартах. Сподіваюся, жодних сюрпризів вони не піднесуть нам. А запорукою нашого успіху будуть надійні дії в обороні та ефективна гра в атаці".

На словах – усе ідеально. На практиці так, зазвичай, не буває. Марітіму, як виявилося, середній, але дуже колючий і непростий суперник. Проте Динамо відступати вже нікуди – непотрапляння у європейську осінь ніхто не зрозуміє і не пробачить.

Сторінка автора у Facebook

"БАТЕ – безродзинкова команда, а футбол Ярмоленка нагадує хлопця в ДЮСШ". Реакція соцмереж на матчі Динамо та Олександрії в Лізі Європи